Violeta Alexandru a făcut sâmbătă seară anunțul legat de o nouă majorare a pensiilor în 2021 şi a făcut precizări despre întârzierile la calculul dosarelor de pensii.

”Pensiile trebuie să crească astfel încât să acopere rata inflației. Ne preocupă deci un calendar al creșterii și pentru anii viitori, dar această sursă trebuie să fie susținută de resursele bugetare.

Orice promisiune de a crește pensiile peste ce poate susține bugetul public este iresponsabilă.

”Se vând multe promisiuni”

Nu pot confirma majorarea cu 10% a pensiilor de la 1 ianuarie, următoarea evaluarea va avea loc la finalul anului, când vom face următoarea rectificare și vom ști cum se va prezenta bugetul de anul viitor.

Guvernul este responsabil să se gândească la creșterile din anul viitor, dar este inadmisibil să promiți ceea ce nu poți da la pensii.

Nu este vorba că nu vrem să creștem pensiile. Ce partid nu ar vrea? Dar trebuie să înțelegem că se vând multe promisiuni.”, a declarat Violeta Alexandru sâmbătă seară, în direct la România TV.

”Tot ce am făcut în această perioadă a fost să salvăm economia, locurile de muncă, în această perioadă dificilă pe care am traversat-o.

Instigări de la PSD

Guvernul a crescut pensiile cu 14%, suntem singura țară europeană care a făcut acest lucru în criză. PSD nu și-a ținut promisiunile și nu a majorat pensiile cu 40% nici când puteau să facă asta.”, a adăugat ministrul Muncii.

”Am să lupt până la ultimul dosar de pensie întârziat. Angajații de la casele de pensii nu înțeleg că se mint pe ei înșiși și bineînțeles pe pensionari. Unora nu le pasă”, a acuzat Alexandru.

Ea a acuzat că, deși președinții unor asociații de pensionari au înțeles că economia trece printr-o perioadă foarte dificilă și nu au existat resurse bugetare pentru o majorare a punctului de pensie mai mare de 14%, PSD i-a instigat să adopte poziții agresive la adresa Guvernului.