Totodată, Carpatica Asig a consemnat o majorare cu 63% a asigurărilor de bunuri în tranzit (CARGO) şi de 60% a asigurărilor de răspundere civilă generală, potrivit Agerpres.

Asigurările property au avansat în primul semestru al acestui an cu 46%. "Dezvoltarea portofoliului de asigurări de locuinţă se datorează atât creşterii gradului de conştientizare a populaţiei în privinţa beneficiilor acestui tip de asigurări, potenţat şi de evenimentele meteo ale începutului de an, cât şi îmbunătăţirii produselor companiei, prin extinderea riscurilor acoperit", precizează documentul.

Pentru perioada raportată, valoarea totală a daunelor plătite de companie a crescut cu 55,1%, de la 55,39 milioane lei la 85,9 milioane lei.

Carpatica Asig a fost înfiinţată în 1996, cu capital integral privat, sub denumirea de ASA-Asigurări Atlassib, în cadrul holdingului Atlassib. În septembrie 2004, compania şi-a schimbat denumirea în Carpatica Asig – parte a Grupului Financiar Carpatica, răspunzând astfel cerinţele pieţei privind serviciile financiare integrate.

În prezent, compania are peste 90 de unităţi în întreaga ţară, colaborează cu peste 5.000 de intermediari şi practică asigurări generale (non-viaţă).