Așadar, Mihaela Bilic a subliniat că persoanele care sunt la dietă trebuie să acorde atenție meniului. Alimentele bogate în fibre și proteine sunt esențiale pentru a ne menține sătui pe o perioadă mai lungă de timp.

Persoanele care sunt la dietă trebuie să acorde atenție meniului

Specialista spune că aceasta este cheia pentru a scăpa de senzația constantă de foame. Simultan, aceste alimente sunt și de ajutor în procesul de slăbire.

Diferența este că aceste alimente nu sunt bogate în grăsimi, sare sau zahăr. Mai mult, alimentele procesate reprezintă și ele o problemă. Explicația este că senzația de sațietate pe care o oferă este trecătoare.

„Ca să ne păcălim instinctele trebuie să fim isteți și să alegem alimentele cu putere sațiogenă crescută, care ne satură cu puține calorii. Senzația de sațietate apare la 2 categorii de nutrienți: fibrele care au volum mare și dau efect de stomac plin și proteinele care sunt greu de digerat/metabolizat. La cealaltă extremă sunt alimentele cu volum mic și conținut caloric crescut, precum brânzeturi, mezeluri, grăsimi, produse de ronțăit dulci sau sărate. Chiar dacă ni se pare că am mâncat puțin, există riscul să ne îngrășăm”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Mihaela Bilic recomandă ouăle, carnea și peștele

De asemenea, specialista a enumerat alimentele care țin de foame pentru o perioadă îndelungată. Printre acestea se află ouăle, carnea și peștele.

„Iată care sunt alimentele eficiente când vorbim de sațietate maximă și aport caloric redus: Pe primul loc avem oul fiert, produsul cu cea mai mare putere sațiogenă pentru numai 80 calorii. Urmează apoi carnea, indiferent de culoare și de animalul de la care provine. Proteinele din carne se spune că au calorii negative, țin de foame multe ore iar organismul cheltuiește energie pentru metabolizarea lor.

Deci carnea nu îngrașă, ci mai degrabă ajută la slăbit. Peștele în general și peștele gras în special intră tot la categoria proteine cu efect sațiogen. În plus avem și efectul antiinflamator produs de acizii grași omega 3. Cât despre proteinele de origine vegetală, aveți încredere în leguminoasele de tip fasole boabe, mazăre, linte, năut”, a completat nutriționistul.

Mihaela Bilic a subliniat și că pastele al dente și cartofii fierți în coajă reprezintă alegeri ideală pentru persoanele care țin dietă. La rândul ei, Ciorba este o alegere excelentă pentru a ne sătura cu puține calorii.

Potrivit specialistei, conține peste 90% apă, iar ciorba ne satură cu puține calorii. S-a dovedit că stă în stomac de două ori mai mult timp decât un felul doi, a mai spus aceasta.

Cu privire la desert, fructele bogate în pectină precum merele, perele, gutuile și caisele sunt cele mai bune alegeri.