Primarul din Rio de Janeiro, Eduardo Paes, a declarat joi că o amânare planificată iniţial a festivalului din februarie până în iulie nu este realizabilă, conform dpa-international.com

De asemenea, Eduardo Paes a subliniat că este conştient de importanţa economică a carnavalului pentru oraş, în condiţiile în care spectacolul atrage anual milioane de turişti, însă a explicat că este imposibil să se meargă înainte cu pregătirile necesare enorme.

Carnavalul de la Rio de Janeiro a fost complet anulat în 2021

„Cu siguranţă, în 2022 noi toţi (vaccinaţi corespunzător) vom sărbători viaţa şi cultura noastră cu toată intensitatea pe care o merităm”, a adăugat Paes.

Carnavalul are loc în mod tradiţional în diferite oraşe din Brazilia în luna februarie. Carnavalul de la Rio de Janeiro este unul dintre cele mai faimoase, cu defilări ale şcolilor de samba locale, care îşi anunţaseră deja temele pentru data planificată din iulie.

Brazilia este una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de COVID-19, însă a început campania de vaccinare abia luni.

Peste 8,6 milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în Brazilia – a treia ţară ca număr de cazuri la nivel mondial după Statele Unite şi India – şi 214.000 de persoane au murit din cauza COVID-19.

Brazilia se află în faliment

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a transmis marți, 5 ianuarie, ca țara se află în faliment.

„Brazilia este în faliment. Nu pot face nimic. Aş vrea să schimb grila de reducere a impozitelor, însă avem acest virus alimentat de presă, această presă lipsită de interes”, a declarat Bolsonaro răspunzându-i unui susţinător care l-a salutat în faţa reşedinţei sale oficiale din Brasilia, conform agerpres.ro

Preşedintele brazilian s-a referit la reforma pentru majorarea nivelului de venituri care să fie scutite de impozite, promisiune de campanie a lui Bolsonaro, ajuns la putere cu un program economic liberal.