Preşedintele Klaus Iohannis împreună cu soția sa, Carmen Iohannis, s-au aflat joi în vizită de stat în Kenya. Cuplul prezidențial a vizitat Uthiru Girls High School din Kangemi, Kenya, unde a fost întâmpinat de un grup de tinere îmbrăcate tradițional care au dansat și au cântat melodii locale.

Invitație la dans neașteptată pentru Prima Doamnă, Carmen Iohannis

La un moment dat, una dintre fete s-a apropiat de Prima Doamnă a României pentru a o invita să participe la dansul tradițional. Chiar dacă a fost puțin surprinsă, Carmen Iohannis a acceptat invitația și a dansat preț de câteva clipe alături de grupul de fete.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a fost invitat să se alăture, însă un oficial kenyan a intervenit și a oprit politicos invitația fetei. Președintele României a zâmbit, iar dansul tradițional a continuat, însă fără Prima Doamnă, care s-a retras și ea între timp.

klaus iohannis carmen iohannis
SURSA FOTO: Administrația Prezidențială

În cadrul vizitei sale, preşedintele a prezentat o donaţie din partea României pentru Uthiru Girls High School, subliniind că ţara noastră va continua proiectele dedicate educaţiei. Donaţia constă în 30 de laptopuri şi rechizite şcolare.

„Am fost foarte fericit să vizitez azi Uthiru Girls High School din Kangemi, Kenya şi să inaugurez donaţia făcută prin intermediul programului român de Asistenţă oficială pentru dezvoltare. Vom continua să ne concentrăm pe implementarea proiectelor din teren, pentru educaţie incluzivă, de calitate”, a scris şeful statului pe platforma X (fostă Twitter).

Şeful statului a început marţi vizita în Kenya. Turneul african al preşedintelui Iohannis va continua vineri în Tanzania, unde va avea o întrevedere cu omologul său, Samia Suluhu Hassan.

Klaus Iohannis este într-un turneu și va vizita mai multe țări din Africa

Amintim că, preşedintele Klaus Iohannis efectuează, începând de marţi și până pe 23 noiembrie, un turneu în mai multe state africane. Au loc vizite de stat în Kenya, Tanzania şi Republica Cabo Verde (Republica Capului Verde), precum şi o vizită oficială în Senegal.

În cursul zilei de marţi, el s-a întâlnit cu omologul kenyan, William Ruto, a efectuat o vizită de lucru la Biroul Naţiunilor Unite de la Nairobi (UNON), sediul african al Organizaţiei Naţiunilor Unite şi centru de promovare a multilateralismului şi dezvoltării durabile şi a depus o coroană de flori la Mausoleul Jumo Kenyatta.

Miercuri, șeful statului s-a întâlnit cu ministrul pentru Protejarea Naturii din Kenya, Alfred Nganga Mutua, şi cu directorul general al Kenya Wildlife Service, Erustus Kanga, în cadrul vizitei la Parcul Naţional Nairobi.