Carmen și Klaus Iohannis sărbătoresc duminică, 4 aprilie, Paștele Catolic. În acest context, șeful statului a participat alături de soţia sa, Carmen Iohannis, la slujba de Paște de la Biserica Romano-Catolică din Piaţa Mare a Sibiului.

Potrivit ultimelor informații, preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la Biserica „Sfânta Treime” din Piața Mare la ora 9.50, împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis. Șeful statului nu a oferit nicio declarație, însă i-a salutat pe toți cei prezenți.

De menționat este faptul că, familia Iohannis participă la slujba de Înviere la Biserica Romano-Catolică din centrul orașului încă de când actualul șef al statului era primar al Sibiului. Cu ocazia sfintei sărbători, șeful statului a ținut să transmită și un mesaj prin intermediul rețețelor de socializare.

Mesajul lui Klaus Iohannis

Pe lângă mesajul festiv, Klaus Iohannis a ținut să le mulțumească credincioșilor pentru efortul pe care îl fac în contextul pandemiei de coronavirus și susține că în acestă perioadă avem nevoie de credință mai mult decât oricând, pentru că doar ea ne poate da speranța de care avem nevoie având în vedere situația în care ne aflăm.

„Tuturor credincioșilor care sărbătoresc duminică Sfintele Paști, fie că sunt în țară sau în comunitățile diasporei le transmit sărbători binecuvântate, bună înțelegere și prosperitate. În aceste momente avem nevoie mai mult ca oricând de credință și speranța pe care Lumina Învierii ni le insuflă”, a spus Klaus Iohannis.

Totodată, el a ținut să transmită și o încurajare. Potrivit șefului statului, împreună, România va depăși toate momentele dificile cauzate de pandemia de coronavirus și va reveni la normalitate după mai bine de un an și jumătate de restricții.

„Traversăm de mai bine de un an o perioadă dificilă provocată de pandemia de COVID-19, dar împreună, având grijă de sănătatea noastră și ocrotindu-i pe cei dragi vom depăși cu bine aceste momente grele. Vă mulțumesc pentru solidaritatea și responsabilitatea de care ați dat dovadă în tot acest timp”, a mai spus Iohannis.