Reuşită fabuloasă pentru jucătorul spaniol de numai 20 de ani. A cucerit marele trofeu la Wimbledon din prima

Duminică, 16 iulie, a avut loc finala turneului de Grand Slam de la Wimbledon, care i-a pus faţă în faţă pe Carlos Alcaraz (Spania, locul 1 ATP) și Novak Djokovic (Serbia, 2 ATP).

În timp ce Djokovic încerca să câștige cel de-al optulea titlu din carieră la All England Club şi al cincilea consecutiv, Alcaraz își dorea să-și continue parcursul de vis la doar 20 de ani și să câștige primul trofeu pe iarba londoneză, în prima finală în care ajunge la Wimbledon.

Iar visul s-a îndeplinit astăzi pentru jucătorul din Spania. Carlos Alcaraz a câştigat marea finală de la Wimbledon, după cinci seturi epuizante, scor 1-6, 7-6 (8/6), 6-1, 3-6, 6-4. Partida a durat patru ore şi 42 de minute.

Pentru Alcaraz, acesta este primul turneu de Grand câştigat în acest an şi al doilea din carieră, după succesul obţinut la US Open, în 2022.

La rândul său, Djokovic se află la a şasea finală câştigată în 2023, două dintre ele fiind de Grand Slam –  Australian Open şi Roland Garros.

Carlos Alcaraz îl respectă şi îl admiră pe Djokovic

„Nu este ușor să joci împotriva lui Novak. Bineînțeles că este o legendă a sportului nostru. Dacă cineva spune că intră pe teren fără emoții împotriva lui Novak, minte.

Data viitoare când îl voi înfrunta pe Novak, sper să fie altfel”, spunea Alcaraz după precedentul meci direct pe care l-a disputat împotriva lui Novak Djokovic, la Paris.

„Pentru mine, va fi o motivaţie suplimentară şi va fi foarte special să joc o finală contra unei legende. (…)

Dacă câştig, va fi incredibil pentru mine, nu doar sâ câştig Wimbledonul, ci să o fac împotriva lui Novak. Ar fi super-special.

El i-a învins pe toţi marii jucători precum Roger Federer sau Rafa Nadal când era tânăr şi de atunci realizează atât de multe lucruri. Este un jucător complet, incredibil.

El nu face niciodată un pas greşit pe teren, iar din punct de vedere mental, este un animal”, a transmis Carlos Alcaraz şi înaintea marii finale de la Londra pe care a câştigat-o în urmă cu câteva minute.