Președintele Klaus Iohannis vine cu explicații cu privire la situația Planului Național de Redresare și Reziliență – PNRR.

Iohannis a arătat marți, într-o conferință de presă desfășurată la Palatul Cotroceni, că România este pregătită să negocieze cu Comisia Europeană un document bun, care să fie pus în aplicare.

Iohannis a negat categoric informațiile apărute în presă cu privire la posibilitatea ca România să piardă bani în urma unei respingeri a PNRR.

Președintele Klaus Iohannis vine cu explicații: ”Suntem în ceea ce se numește mainstream”

”Din informațiile mele, doar Portugalia și-a depus planul național. Majoritatea statelor europene lucrează încă la planurile naționale, împreună cu Comisia – suntem deci în ceea ce se numește mainstream.

E o procedură complicată, în premieră.

Știm foarte bine, din experiența anilor trecuți, că aceste negocieri cu Comisia nu sunt simple deloc.

Noi suntem pregătiți, vom avea un plan foarte bun pe care îl vom pune în practică.

Totul merge foarte bine.

Vom avea noi discuții și până la sfârșitul lunii mai vom avea un plan bine pus la punct, agreat cu Comisia, care va putea fi depus.

Este de așteptat ca pentru aproape toți termenul de depunere să fie împins spre sfârșitul  lunii mai sau poate chiar mai târziu.”, a declarat Klaus Iohannis.

”Nu există varianta respingerii”

”Șansele sunt de 100%, vom avea un plan bun pentru România, acceptat de Comisia Europeană și care va fi pus în practică.

Nu există varianta respingerii, nu suntem la examenul de bac.

Este un plan național, nu o jucărică politică. Nu există varianta ca acest plan național să fie respins. El poate fi negociat mai repede sau mai puțin repede.

Discuțiile cu ”respins” sunt doar prostii – planul poate fi doar renegociat până este foarte bun.

Cei din Opoziție sunt doar supărați că se află în opoziție.”, a mai explicat Președintele atacurile celor ce contestă performanța celor care au elaborat PNRR din partea României.

Sursa foto: Dreamstime.