Care sunt cele mai periculoase drumuri din România?

Luna în care ne aflăm acum, august, este una cu risc crescut de accidente rutiere în România. Motivul este unul simplu: foarte multe persoane pleacă sau se întorc din vacanțe.

Mai mult, aglomerația din unele momente ridică și mai multe nervii șoferilor, mulți dintre ei călcând excesiv pedala de accelerație când drumul se eliberează.

Care sunt însă cele mai periculoase drumuri din România?

Ei bine, este vorba despre DN 1, DN 2 și DN 6. Pe aceste trei șosele, care fac legătura între București și Valea Prahovei, zona Moldovei sau a Banatului, au murit nu mai puțin de 160 de persoane într-un singur an.

„Infrastructura lasă de dorit.”

„Mai sunt și șoferi teribiliști… Neatenție și lipsă de experiență la unii. Au mașini puternice.”

„Nu se respectă regulile de circulație, nu sunt drumuri…”, sunt câteva din comentariile pe care le au șoferii, potrivit Digi24.

Există soluții pentru a reduce numărul morților de pe șoselele României?

Unul dintre cele mai periculoase drumuri din țară este, fără îndoială, DN 2, care a ajuns să fie supranumit și „Drumul Morții”.

Numărul accidentelor este în creștere pe această șosea, implicit și numărul răniților și al persoanelor care își pierd viața în urma tragicelor accidente.

„Acolo ar mai trebui jumătate de bandă. De la București la Focșani se circulă pe o bandă jumătate. Statul, Guvernul, nu face nimic”, afirmă un alt șofer.

Reamintim DN 2 pleacă din Capitală, trece prin Urziceni, Buzău, Râmnicu Sărat, Focșani, Adjud, Bacău, Roman, Fălticeni, Suceava, până la vama Siret spre Ucraina.

„Pe DN2 avem nevoie de autostradă, cu capacitate mare de preluare a fluxului mare de vehicule. E o presiune mare, foerte mare pe multe segmente din acel drum național, viteză crescută și atunci se produc accidente cu consecințe foarte grave”, afirmă Cătălin Codescu, președintele Asociației Victimelor Accidentelor Rutiere.

Potrivit unor date prezentate în luna mai a acestui an, România este lider la nivel european la numărul de accidente rutiere. Ȋn fiecare zi, pe șosele au loc peste 70 de accidente rutiere, indică datele INS.

Mai exact, media pentru anul 2022 a fost de 76 de accidente/zi, adică peste peste 28.000 de accidente la nivel național, într-un singur an.

Ȋn fiecare zi, au decedat 4 români, în medie, ca urmare a acestor accidente rutiere. Cele mai multe s-au înregistrat pe raza județelor Bacău, Dolj și Prahova.