Țara cu cel mai mare număr de miliardari este, desigur, America. Datele arată, însă, că pandemia a avut un impact semnificativ asupra miliardarilor lumii, clasamentul Forbes SUA indicând o scădere a averilor lor, potrivit Moneycontrol.

SUA, țara cu cei mai mulți miliardari din lume

Statele Unite au un număr total de 735 de miliardari, la fel ca anul trecut, potrivit Forbes. Dar SUA nu mai este țara din care provine cea mai bogată persoană din lume: onoarea îi revine în acest an Franței, grație lui Bernard Arnault, a cărui avere estimată de Forbes este de 211 miliarde de dolari.

În schimb, SUA găzduiesc următorii trei clasați în acest top al miliardarilor: Elon Musk, Jeff Bezos și Larry Ellison. LeBron James și Tiger Woods s-au numărat printre cei 50 de oameni care s-au alăturat pentru prima dată listei miliardarilor, în timp ce Sam Bankman-Fried,

Kanye West și alții au ieșit din clsament

China le suflă-n ceafă americanilor, pe locul trei – India. Țara aflată pe locul doi în ceea ce privește numărul miliardarilor este China. În acest an, China găzduiește 495 de miliardari, o scădere nesemnificativă față de numărul de 539 de miliardari chinezi, înregistrat anul trecut.

Locul trei în clasament i-a revenit Indiei, cu 169 de miliardari. Miliardarii indieni au o avere însumată netă de 675 de miliarde de dolari, potrivit Forbes, in scădere cu 75 de miliarde de dolari, față de anul trecut. Mukesh Ambani este indianul din Top 10 Forbes cu o avere de 83,4 miliarde de dolari.

Unul dintre motivele scăderii averii miliardarilor indieni ar putea fi scăderea dramatică a averii lui Gautam Adani, care a pierdut aproape 43 de miliarde de dolari numai în urma raportului Hindenburg.

Țara din Europa cu cei mai mulți miliardari

În acest an, conform Forbes, Germania are 126 de miliardari, comparativ cu 134, anul trecut. Cea mai bogată persoană din Germania este proprietarul grupului Schwarz, Dieter Schwarz, cu o avere estimată la 42,9 miliarde de dolari.

Germania este urmată în clasament de Rusia, cu 105 miliardari, care au o avere combinată de 474 de miliarde de dolari.

Averea lui Bernard Arnault a crescut cu 39 de miliarde de dolari

Averea lui Bernard Arnault tocmai a atins noi culmi amețitoare, miliardarul reușind să scrie istorie. Averea francezului a depășit un prag psihologic atins pentru foarte scurt timp doar de americanii Elon Musk și Jeff Bezos.

Averea magnatului care deține imperiul francez de bunuri de lux LVMH a depășit pentru prima dată suma de 200 de miliarde de dolari, în timp ce acțiunile imperiului său au atins și ele un nivele record, conform Yahoo.news. Miliardarul francez este acum cu 25 de miliarde de dolari mai bogat decât Elon Musk, a cărui avere a fost afectată de achiziția companiei Twitter și de o scădere cu 50% a valorii companiei de mașini electrice Tesla în ultimul an.

În decembrie anul trecut, averea netă a lui Arnault, în vârstă de 74 de ani, a depășit-o pentru prima dată pe cea a lui Musk, devenind, pentru scurt timp, cel mai bogat om din lume. Musk, CEO-ul Tesla și proprietarul Twitter, a recuperat titlul de cel mai bogat om luna trecută, dar chiar și așa, Arnault și-a luat acum revanșa.

Pe măsură ce cererea de bunuri de lux rămâne una puternică, imperiul LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton al lui Arnault continuă să reziste mai bine decât companiile de tehnologie de peste Ocean.

Averea netă a magnatului francez a crescut cu 39 de miliarde de dolari numai în acest an. Pe 2 se află șeful compoaniei Tesla, Elon Musk, cu o avere de 180 miliarde de dolari. Jeff Bezos, șeful Amazon, a ajuns pe locul 3, cu o avere de 114 miliarde de dolari, iar pe 4 se găsește Larry Ellison (Oracle), cu o avere de 107 miliarde de dolari. Pe 5 se află acum Warren Buffett, cu o avere de 106 miliarde de dolari.