Care este povestea din spatele amnistiției și grațierii? Tudorel Toader face dezvăluiri de ultim moment

Tudorel Toader a scris că amnistia și grațiere este „hulită de unii”, în timp ce alții o doresc „indiferent de culoarea politică”.

„Amnistia și grațierea: hulită de unii, dorită de foarte mulți, indiferent de culoarea politică! info stă în fraza finală!

1. premisa: adoptarea OUG 13 din ianuarie 2017, cu toate consecințele ei. Ulterior, unii au devenit moraliști, uitând faptul că au făcut parte din cabinetul acelei epoci”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Sunt multe de spus

De asemenea, fostul ministru al Justiției a punctat că declarațiile publice pe care le-a pot fi regăsite pe sursele media.

„2. declarații publice, pe care le-am făcut, care pot fi regăsite pe sursele media, care puteau să fie auzite de către cei care aveau urechi să le audă:
– eu am venit la MJ să sting incendiul ordonanței 13, nu am venit să pun gaz pe foc;
– rămân la MJ atât timp cât pot să îmi îndeplinesc obligațiile de ministru
cu respectarea exigențelor constituționale, dacă nu, sunt rector al Universității „Al. I. Cuza” din Iași , a doua zi îmi reiau atribuțiile de rector;
– unde este urgența adoptării unei OUG privind amnistia și grațiere?
– există în Parlament un proiect de lege privind amnistia și grațiere, Parlamentul poate să continue procesul legislativ;
– politica penală o face Parlamentul prin lege, nu o face Guvernul prin OUG;
– către ambasadorii UE, îngrijorați și preocupați de statul de drept: vă rog să îmi spuneți care soluție legislativă nu este corectă, prin ce anume, care este forma corectă care ar trebui promovată? Răspuns: nu avem exemple concrete, în general nu este bine!

3. excepția: la o întrevedere, în doi, cu ambasadoarea Olandei, la rândul dânsei preocupată fiind și îngrijorată, i-am spus: „uitați-vă în ochii mei, eu nu promovez OUG privind amnistia și grațierea, prefer să plec și să îmi reiau atribuțiile de rector la Iași”. Cu o atitudine total schimbată, a plecat de la MJ, fapt pe care sper să-l confirme în eventualitatea unei întrebări! Sunt multe de spus!”, a conchis fostul ministru al Justiției.