Experții în design interior vin cu tot felul de propuneri legate de trendurile vopselelor

Design interior! Cel mai simplu mod de a da un aer nou casei, fără a cumpăra mobilă sau alte obiecte de design, este zugrăvitul. O culoare îndrăzneață, complet diferită de ceea ce am avut până acum, poate schimba complet atmosfera unui spațiu, făcându-l să arate complet diferit.

Așa că, de la an la an, experții în design interior vin cu tot felul de propuneri legate de trendurile vopselelor. Iată ce sugerează ei pentru 2024.

Este vorba despre nuanțe mai deschise (și chiar medii) de albastru.

Albastrul va fi noul negru

Albastrul a avut parte de multe reinventări de-a lungul anilor pentru că este culoarea care evocă o serie de lucruri diferite. Experții susțin că nuanța potrivită de albastru poate crea un spațiu energizant, proaspăt și luminos.

Experții în culori dezvăluie că „albastrul va fi noul negru” , fiind una dintre cele mai mari tendințe ale culorii pentru 2024.

1. BLUE NOVA, culoarea anului 2024

Blue Nova a fost anunțată de Benjamin Moore, un cunoscut producător american de vopsele, drept ”Culoarea anului” pentru 2024. Astfel, oferă o indicație majoră că nuanțele de vopsea albastru deschis, cu tonuri medii, vor fi pe listele de dorințe ale designerilor în acest an.

Helen Shaw, expertă în culori la Benjamin Moore, confirmă: „Vom continua să vedem mult albastru în case pe tot parcursul anului 2024”, datorită proprietăților sale vibrante și înălțătoare.

Blue Nova a fost inspirată de strălucirea unei noi stele descoperite în spațiu. Este un amestec fascinant de albastru și violet care ne atrage spre locuri necunoscute în căutarea unor noi experiențe. Acest ton captivant de albastru evocă un sentiment de confort și liniște, iar violetl aduce o senzație cosmică și mistică.

2. Zugrăviți dormitorul în albastru și nu veți regreta

Albastrul poate fi considerat un ton rece, distant, neplăcut ochiului atunci când zugrăviți un dormitor. Cu toate acestea, în spațiul potrivit, cu lumină naturală, poate da o senzație de liniște.

Helen afirmă că „albastrul pal funcționează deosebit de bine în spațiile mici pentru a menține camera luminoasă. Finalizați un aspect albastru pal cu lucrări de lemn vopsite în alb clar, suprafețe reflectorizante pentru a inunda spațiul cu lumină naturală”.

3. Contrast cu nuanțe diferite de albastru

În loc să ne limităm la o singură nuanță de albastru, asocierea pigmentului cu o altă nuanță de albastru va oferi camerei profunzime. Acest lucru poate funcționa foarte bine atunci când zugrăviți un perete în spatele unui șemineu într-o cameră de zi sau chiar un tavan, într-un dormitor.

Experta în culori sugerează combinarea unei vopsele albastre în tonuri medii, precum Blue Nova, cu o nuanță mai deschisă și mai proaspătă. „Polar Sky 1674, parte a paletei noastre de tendințe de culoare 2024, este un albastru luminos și clar, care ne amintește de cerul dimineții de iarnă, aducând prospețime și optimism în viața de zi cu zi”, susține Helen.

4. Sau o baie albastră

Albastru este sinonim cu băile, fiind culoarea folosită în mod tradițional pentru amenajare.

Optați în acest an pentru o nuanță de albastru pal mai modernă, mai puțin pastelată și mai atenuată.

Puteți combina aceste tonuri de albastru cu alb, introducând accente de lemn. Există multe idei pentru o baie albastră. Totuși, păstrarea unor elemente simple în baie pentru a crea un spațiu relaxant funcționează adesea cel mai bine.