Astfel, aproape jumătate dintre turiștii care și-au achiziționat pachete turistice de weekend în această lună au ales să viziteze Roma, potrivit datelor agenţiei Paravion.  În afară de atracțiile turistice, românii au selectat această destinaţie şi pentru clima cu temperaturi mai ridicate decât cele de acasă. Aşa că, 40% dintre turiștii care și-au rezervat vacanțe de scurte în octombrie pentru această destinaţie, cele mai multe sejururi, respectiv 60%, fiind cumpărate la finele lunii august și la început de septembrie.

”Turiștii care merg la Roma trebuie să își stabilească de la bun început un itinerariu cu principalele obiective. Plecând de la Colosseum, ei pot vizita Forul Roman, Piazza Venezia și Monumentul Vittorio Emanuele II, Columna și Forul lui Traian, Fontana di Trevi, Panteonul, Piazza Navona, Castelul Sant'Angelo, Muzeul Vatican și culminând cu Catedrala San Pietro. Cei cu buget redus pot face economii dacă merg în prima duminică a lunii, când accesul la Colosseum și la Forul Roman este gratuit”, spune Remus Vișan, drector general al Paravion.

Potrivit acestuia, pentru luna octombrie s-au vândut și city break-uri în Europa la prețuri ce depășesc 1.000 de euro pentru un cuplu. Astfel, cele mai scumpe pachete vândute de Paravion au fost în Valencia, la 800 de euro de persoană, pentru bilet de avion și 4 nopți de cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele, urmate de cele disponibile în Amsterdam, la prețul de 550 de euro de persoană, pentru bilet avion și trei nopți de cazare cu mic dejun, la un hotel de trei stele.

În topul celor mai scumpe pachete de weekend achiziționate de români în această lună se numără și cele în Verona, disponibile la prețul de 450 de euro de persoană, pentru bilet avion și două nopți de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus.