Pandemia de coronavirus face ravagii în România. De astăzi, un alt mare oraș intră în carantină. Este cod roșu de Covid.

Un alt oraș din România intră în carantină

Un alt municipiu reşedinţă de judeţ intră în carantină de astăzi. Este vorba despre Slobozia. Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa după ce incidenţa infectărillor a ajuns la 7,46 de infectări la mia de locuitori.

După şedinţa Comitetului pentru Situații de Urgență Ialomița de miercuri seara, a fost făcută propunerea ca municipiul Slobozia să intre în carantină de astăzi, de la ora 12.00, pentru o perioadă de 14 zile.

Potrivit procedurii, propunerea CJSU Ialomiţa este comunicată Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi, după publicarea ei în Monitorul Oficial, devine activă. În Slobozia s-a ajuns la o incidenţă a infectărilor de 7,46/1000.

„Vă asigurăm că toate deciziile luate la nivel județean și național au în vedere salvarea de vieți omenești și acum este momentul ca noi toți să fim solidari și să facem sacrificiile necesare pentru ca oamenii dragi nouă să fie în siguranță.”, se arată într-o informare a CJSU Ialomiţa.

„În următoarele 14 zile, se intră şi se iese din casă, din localitate, MOTIVAT. Incidenţa ar trebui să scadă. În caz contrar, vor mai fi alte 14 zile.

Situaţia este proastă, în sensul următor. Cifrele sunt foarte mari. Nu am avut altă soluţie, să ştiţi! Pe noi ne-a tras înapoi şi faptul că acolo, la spitalul „suport COVID” din Feteşti, deşi avem Secţie ATI, nu avem medic specialist în ATI.”, a precizat Dan Noel, şeful DPS Ialomiţa.

Măsurile care vor intra în vigoare, de la ora 12.00, în Slobozia:
Este interzisă intrarea și ieșirea din localitate pe alte căi decât drumurile naționale și județene.

Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate și prevăzute în declarația pe propie răspundere.

Este permisă deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință și locul desfășurării activității profesionale și înapoi.

Este permisă deplasarea pentru asigurarea de bunuri pentru necesitățile de bază, inclusiv pentru asigurarea necesităților de bunuri în interes profesional

Pentru deplasarea în interes profesional, cetățenii sunt obligați să prezinte personalului autorităților abilitate legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Pentru deplasarea în interes personal, cetățenii sunt obligați să prezinte personalului autorităților abilitate o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere trebuie să conțină numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/locul activității profesionale, motivul deplasării, data și semnătura.

Este interzisă circulația și formarea de grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleași familii.