Potrivit Dpa, luni, mercurul din termometre a urcat la 41,1 grade Celsius în oraşul Hamamatsu, din centrul Japoniei, egalând recordul de temperatură înregistrat în 2018, în contextul în care valul de căldură care afectează ţara continuă să facă victime, relatează agerpres.

Acest record a venit la doar o zi după ce temperaturile înregistrate în oraş au crescut la 40,9 grade Celsius, potrivit Agenţiei Meteorologice din Japonia. Este prima dată când mercurul din termometre a depăşit 40 de grade Celsius două zile consecutiv.

Termometrele au indicat ultima dată 41,1 grade Celsius în iulie 2018 în oraşul Kumagaya, la nord de Tokyo.

Peste 50 de persoane au murit

Bilanțul deceselor este unul sumbru. În oraşul Yorii, în apropiere de Kumagaya, un bărbat de 94 de ani a decedat luni, aparent din cauza insolaţiei, a informat Kyodo News.

Doar la Tokyo, 53 de persoane au murit luna aceasta după ce au făcut insolaţie, în condiţiile în care capitala s-a confruntat cu temperaturi extreme. Multe dintre victime erau vârstnice.

Autorităţile au solicitat locuitorilor să îşi ia măsuri de precauţie, cum ar fi asigurarea unei hidratări adecvate şi evitarea ieşirilor inutile.