Candidează Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale?

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni seara, într-un interviu la Antena 3 CNN, că nu este ferm convins că ar fi cel mai potrivit candidat pentru alegerile prezidențiale sau că va alege să intre în competiția pentru funcția de președinte. Motivul invocat de acesta a fost că se concentrează în prezent prea mult pe gestionarea guvernării.

Când a fost întrebat dacă are planuri de a anunța candidatura sa pentru alegerile prezidențiale, Ciolacu a răspuns cu prudență.

„Eu cred că e corect să vedem votul românilor pe data de 9 iunie, pe urmă politicienii pot să ia deciziile foarte rapid şi să se încadreze în toate termenele. Eu nu sunt convins eu cu mine că sunt cel mai bun candidat, sau că voi fi candidatul pentru funcţia de preşedinte. Nu e nici prima oară, nici ultima oară când o spun. (…) Cel mai mult mă interesează să duc acest mandat şi după terminarea acestui mandat să mă uit în oglindă şi ca şi acum şi să spun foarte clar că n-am făcut rău nici românilor, nici României, nici Partidului Social Democrat, fiindcă nu ne luăm după nişte voci singulare, ne uităm la deciziile cum au fost luate în interiorul partidul, şi în PSD şi în PNL deciziile au fost luate cu largă majoritate”, a spus Ciolacu.

Nu i-a plăcut de Klaus Iohannis

El a subliniat că nu îi place modul în care președintele Klaus Iohannis a acționat, deoarece „a instigat la divizare și a căutat să amplifice” un partid care nu a câștigat alegerile.

„Cred că şi PSD-ului şi PNL-ului prinde foarte bine această umanizare prin care trece în acest moment. Un popor nu poate trăi într-o ură nesfârşită, un popor nu poate vota în continuu numai contra, contra lui ăla, că e nu ştiu în ce fel, că aia e ciuma roşie. Nu mi-a plăcut preşedintele Klaus Iohannis, mult prea mult a învrăjbit şi a căutat să potenţeze un partid care n-a câştigat alegerile. S-a dovedit că tot ceea ce a făcut nu a făcut cum trebuie. Îmi doresc un preşedinte cu adevărat. Va fi la propunerea unui partid, va fi la propunerea mai multor partide, vreau un preşedinte al României detaşat, vreau un preşedinte şi al celor care l-au votat şi al celor care nu l-au votat. Trebuie să intrăm în altă eră”, a afirmat liderul PSD.

Cîțu și Orban au făcut dezastru

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că o decizie a unui prezidențiabil comun PSD-PNL se va lua doar după alegerile europarlamentare. Ciolacu a spus că este posibilă o alianță politică, dacă cele 2 partide vor lua peste 45% la alegerile europarlamentare. Liderul PSD a spus că își dorește un nou președinte mult diferit față de Klaus Iohannis, un președinte care să nu mai fie partizan.

Marcel Ciolacu a menționat că a ajuns la guvernare după ce Orban și Cîțu au făcut dezastrul cu decizii extrem de proaste pentru România. El spune că, în locul lui Orban și Cîțu, s-ar simți jenat să iasă pe stradă din cauza greșelilor stupide pe care le-au făcut cât au fost prim-miniștri. Ciolacu l-a lăudat pe Nicolae Ciucă, despre care a spus că a fost „pompierul de serviciu” timp de un an și jumătate.

Premierul a subliniat că în Guvernul României, de la sosirea lui Nicolae Ciucă și apoi a sa însăși nu mai sunt scandaluri așa cum erau înainte. Și asta, după cum spune, pentru că amândoi au lucrat pentru români. Ciolacu a adăugat că coaliția din Parlament funcționează bine și nu se iau decizii care să prejudicieze țara. El a evidențiat o deschidere externă mare pentru România și a subliniat importanța menținerii acestei poziții geo-strategice. De asemenea, Ciolacu și-a exprimat încrederea că orgoliile dintre partide vor fi depășite.