„Calendarul normal de plată a pensiilor este 1-15 ale fiecărei luni, iar Poşta Română a făcut toate demersurile interne necesare pentru a respecta acest calendar şi în luna septembrie, luând în calcul şi creşterea cu 14% a punctului de pensie.

Compania îşi respectă angajamentul faţă de toţi pensionarii, de a distribui toate pensiile direct la uşa acestora, indiferent de colţul ţării în care trăiesc sau de situaţiile speciale cu care s-a confruntat”, susţin reprezentanţii Poştei Române, în comunicatul de presă anterior menționat.

Angajații au lucrat la capacitate maximă

În comunicatul Poștei Române este menționat faptul că angajații au lucrat la capacitate maximă chiar și în perioada pandemiei, pentru ca pensiile să fie distribuite într-un interval mai scurt decât cel asumat prin contractul semnat cu Casa de Pensii, dar şi pentru a veni în sprijinul beneficiarilor în acea perioadă dificilă.

„Poşta Română va livra, în continuare, drepturile băneşti prompt şi fără întârzieri. Prin profesionalismul şi dedicarea tuturor angajaţilor săi, compania a demonstrat, de fiecare dată, că este un partener social strategic, atât pentru instituţiile statului, cât, mai ales, pentru cetăţeni”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.

Ce spune ministrul Muncii, Violeta Alexandru

Duminică, ministrul Muncii, Violeta Alexandru a transmis că zvonurile despre întârzierea pensiilor sunt doar o manipulare a Partidului Social Democrat (PSD).

„Cu toată încăpăţânarea vă spun: vom fi la timp, vom fi în grafic, pensiile se vor da la începutul lunii septembrie.

Nu e cazul să vă spun acum o cifră, pentru că şi de acum o oră de când am sunat ultima dată să mă interesez deja au avansat. Cert este că vom fi în grafic. Suntem peste jumătate. Suntem deja gata cu pensiile pentru agricultori, suntem aproape gata cu pensiile de stat acordate în numerar prin Poşta Română.

Sunt în legătură cu Poşta Română asigurându-mă că şi acolo lucrurile sunt planificate de aşa manieră încât să nu existe nicio întârziere.

Deja am început pentru o parte dintre judeţe tipărirea cupoanelor pentru pensiile celor care le primesc pe card, mergem în paralel, se lucrează cu toată seriozitatea.

Aceasta este forma prin care eu şi PNL înţelegem să îi respectăm pe pensionari, lucrând serios ca dânşii să aibă pensiile la timp şi să nu aibă nicio emoţie în această privinţă”, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, Violeta Alexandru.