Ministrul Muncii și Protecției Sociale a anunțat, joi seară, că pensionarii nu vor avea pensiile întârziate, în ciuda zilelor libere de 1 Iunie și de Rusalii. El a precizat că sistemul de plată a pensiilor a fost organizat în mod corespunzător pentru a asigura fluxul acestora către beneficiari.

Marius Budăi a subliniat că s-au luat toate măsurile necesare pentru a asigura un proces eficient și prompt de plată a pensiilor, astfel încât beneficiarii să primească sumele cuvenite la timp.

„Nu vor intarzia pensiile, ca de fiecare dată m-am asigurat și se va respecta calendarul 1-15 ale lunii, cum a fost și de Paști sau alte sărbători. Le mulțumesc și factorilor poștali că au înțeles și vor recupera, se vor mai găsi și în weekend, deci se va respecta calendarul. Nu va fi nicio întârziere, pentru că se vor face plăți și în weekend. Dacă mergem pe un calendar de 15 zile, mai avem și zile de weekend, dar se recuperează și ne încadrăm în graficul asumat”, a precizat Marius Budăi.

Calendar etapizat pentru pensiile speciale

Ministrul Budăi a dat detalii despre pensiile speciale, la finalul lunii trecute. El a susținut, într-o intervenție la TV, că a existat o discuție benefică cu cei de la Bruxelles în urma căreia ar urma să se ia o decizie.

„Există un calendar etapizat. Am reușit să avem o discuție constructivă cu Comisia Europeană privind ce avem de făcut. Amendamentul este gata, probabil că liderii Coaliției vor lua o decizie și luni o vom face publică. Un calendar etapizat, așa cum se întâmplă în sistemul public de pensii. Cred că luni vom avea decizia finală. Categoric vorbim de aprobarea imediat următoare”, a spus ministrul Muncii.

Pensiile primarilor nu sunt intrate în plată

El a făcut referire și la pensiile primarilor, despre care a menționat că nu sunt încă intrate în plată.

„Au fost discuții și în privința acestor aspecte. Se vor vedea în discuții următoare. La fel și ale parlamentarilor. Aceste legi nu vor fi incluse în PNRR”, a comentat Marius Budăi.

Un subiect atins de ministrul Muncii a fost cel referitor la reforma pensiilor militare. În ceea ce privește acest aspect, Marius Budăi a indicat că și în acest caz vorbim despre un proces etapizat.