Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că în momentul în care Constituţia va fi modernizată va fi nevoie şi de o modernizare a capitolului referitor la Curtea Constituţională a României (CCR).

„Cu siguranţă, acum trebuie să ne ocupăm, dacă vorbim despre legislaţie, prima dată despre legile justiţiei, care trebuie reformate. Asta este etapa în care ne aflăm acum, dar am putut să vedem cu toţii că de fapt este nevoie de o modernizare a Constituţiei”, a spus Klaus Iohannis

Totodată, șeful statului a amintit faptul că au existat într-adevăr situații în cre nu s-au putut găsi soluții constituționale simple, sau chiar deloc.

”Am avut situaţii care nu au avut soluţii constituţionale simple, unele nu au avut deloc soluţii, vă amintesc doar de situaţia alegerilor anticipate care ar fi fost foarte bune pentru a putea intra cu un Guvern nou, cu un Parlament nou validat proaspăt de cetăţeni în această etapă extrem de complicată, nu s-a putut şi cu siguranţă atunci când Constituţia va fi modernizată este nevoie şi de o modernizare a capitolului care se referă la Curtea Constituţională”, a mai spus şeful statului într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni.

Iohannis nu caută vinovați

Totodată, șeful statului a vorbit și despre efectele pandemiei de COVID. Klaus Iohannis este de părere că nu trebuie căutați vinovați și singurul lucru care trebuie făcut este găsirea unor soluții concrete. El a abordat și problema copiilor, care, din păcate nu au posibilități pentru a participa la școala online.

”În această perioadă, nu cred că este cazul să căutăm vinovați. Este cazul să căutăm soluții. Dar, dați-mi voie să vă spun un lucru, care cred că de multe ori ne scapă. Noi aici vorbim de o catastrofă, nu de niște detalii administrative și ceea ce facem este să prevenim să apară o generație pierdută, iar pentru acei copii care nu au încă acces se caută soluții pentru fiecare caz în parte.

Deci problema, dacă nu vă supărați, este imensă și conține mult mai multe fațete și mult mai multe probleme decât chestiunea că, într-o școală sau într-alta, poate încă nu toți elevii au primit materialul pentru a participa în rând cu ceilalți pe online.

Deci problemele sunt imense, sunt foarte multe și, pe parcurs, ele se rezolvă și îmi doresc tare mult ca, până la sfârșitul anului școlar, să putem să spunem că am reușit să dotăm școlile, să primească fiecare elev acces la online și, în același timp, să constatăm că pandemia este de domeniul trecutului”, a mai spus Iohannis.