Candidatul democrat pentru Casa Albă, Joe Biden, a declarat marţi că speră să poată anunţa la începutul lunii august numele candidatului Partidului Democrat la funcţia de vicepreşedinte al ţării, transmite dpa. Biden (77 de ani) a promis să aleagă o femeie drept candidat la postul respectiv.

Pe de altă parte, el a anunţat că va da curs ”sfaturilor medicului” şi nu va organiza mitinguri electorale din cauza pandemiei de COVID-19, spre deosebire de contracandidatul său republican Donald Trump (74 de ani).

”Este vorba de cea mai ciudată campanie din istoria modernă, aşa mi se pare. Voi urma recomandările medicului, nu doar pentru mine, ci şi pentru ţară. Prin asta vreau să spun că nu voi organiza mitinguri”, a spus fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, într-o conferinţă de presă organizată în statul său, Delaware.

Biden îl depășește pe Trump

Potrivit celui mai recent sondaj Reuters/Ipsos, candidatul Partidului Democrat pentru preşedinţia Statelor Unite, Joe Biden, îşi măreşte avansul în faţa actualului lider de la Casa Albă, republicanul Donald Trump. Acesta din urmă a ajuns la cea mai mică rată de aprobare din noiembrie încoace.

Candidatul democrat Joe Biden, fost vicepreşedinte al SUA, şi-a mărit avansul la 13 puncte procentuale în faţa preşedintelui în funcţie, republicanul Donald Trump, conform celui mai recent sondaj Reuters/Ipsos, în contextul în care americanii devin tot mai critici faţă de modul în care miliardarul de la Casa Albă gestionează criza coronavirusului şi protestele împotriva brutalităţii poliţiei, transmite Reuters.

Potrivit sondajului, întreprins în intervalul 10-16 iunie, 48% dintre alegătorii înregistraţi au declarat că îl sprijină pe Biden, prezumtivul candidat democrat în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, şi doar 35% că îl susţin pe Trump.

Avantajul lui Biden este cel mai mare consemnat de anchetele Reuters/Ipsos de când democraţii au dat startul alegerilor primare pentru desemnarea contracandidatului lui Trump în noiembrie. Un sondaj CNN realizat tot în iunie a arătat o diferenţă de 14 procente în favoarea lui Biden în rândul votanţilor înregistraţi.