Când se vor putea deschide școlile în Marea Britanie? Premierul Boris Johnson a precizat că școlile din Anglia nu pot fi deschise încă. Acesta a continuat prin a spune că redeschiderea școlilor ar putea fi posibilă pe 8 martie, în funcție de vaccinare.

Premierul britanic a mai spus că decizia finală depinde de îndeplinirea obiectivelor de vaccinare. În plus, școlile vor fi anunțate cu două săptămâni înainte.

Boris Johnson a confirmat faptul că întârzierea redeschiderii școlilor este frustrantă atât pentru părinți cât și pentru elevi și profesori.

Când se vor putea deschide școlile în Marea Britanie? Boris Johnson: Elevii vor reprezenta primul semn de normalitate

BBC informează că premierul britanic a declarat, în fața Camerei Comunelor, că speră ca ca alte restricții să poată fi relaxate treptat, la un moment dat, după redeschiderea școlilor. Acesta a mai spus că revenirea elevilor pe băncile școlii va reprezenta primul semn de normalitate.

Mai mult decât atât, Boris Johnson a mai spus că guvernul va avea mai multe informații despre eficiența vaccinurilor în săptămâna din 22 februarie și că datele vor permite o  redeschidere „treptată și etapizată”.

Cu privire la întârzierea redeschiderii școlilor, profesorii spun că aceasta nu reprezintă nicio surpriză și că redeschiderea trebuie făcută în siguranță.

Coronavirusul a făcut ravagii în Marea Britanie

AFP informează că, marți, Marea Britanie a devenit prima ţară din Europa care a depăşit 100.000 de decese cauzate de noul coronavirus, confirmând amploarea crizei pentru această ţară care îşi pune toate speranţele în vaccinare.

Totodată, potrivit bilanţului zilnic al Ministerului Sănătăţii, au fost înregistrate 1.631 de decese suplimentare, crescând bilanţul total al pandemiei la 100.162 de morţi. Numărul cazurilor de COVID-19 înregistrate a fost de 20.089, confirmând declinul din ultimele zile.

Ca și în alte părți ale lumii, acest bilanț este probabil subestimat: numărul deceselor în care Covid-19 este menționat pe certificatul de deces drept cauză suspectă, enumerat în statistica oficială, a depășit 104.000 la mijlocul lunii ianuarie.

Sursă foto: INQUAM Photos, Melinda Nagy