Trebuie menționat că acesta este acuzat de abuz în serviciu pentru că a menținut în funcție un senator declarat incompatibil de instanță. Totuși, Călin Popescu Tăriceanu susține că este nevinovat și că trimiterea lui în judecată a fost făcută de către ”argații” președintelui Klaus Iohannis ”ca să mai mute atenția”.

„Ca să mai mute atenția de la “ciolaniada” PNL-USR-UDMR, argații dlui Iohannis de la Parchetul General au decis să mă trimită în judecată pentru un inventat abuz în serviciu.

Acuzația este că nu am supus votului plenului Senatului solicitarea ANI de încetare a mandatului unui coleg senator.”, spune Tăriceanu.

”Mă voi apăra”

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că se va apăra în fața judecătorilor așa cum a făcut și în cazul celuilalt dosar ”confecționat de justiția lui Iohannis”.

Procuroarei care m-a anchetat i-a fost prea greu să citească și Regulamentul Senatului care prevede clar modul în care se realizează încetarea mandatului unui senator: solicitarea ANI este trimisă Comisiei Juridice pentru raport, raport care este înaintat Biroului Permanent al Senatului, cel care decide punerea pe ordinea de zi a plenului. Până la data demisiei mele din funcția de Președinte al Senatului, Comisia Juridică nu a venit cu acest raport în Biroul Permanent! Foarte simplu și clar.

Mă rog, argumentele nu contează în vremurile astea. Doar oportunitățile politice! Mă voi apăra în fața judecătorilor așa cum am făcut-o și în celălalt dosar confecționat de justiția lui Iohannis! Așa cum am câștigat atunci o să câștig și acum!

”Ne-am aminti (…)”

Acesta a mai spus că nu trimiterea lui în judecată este știrea zilei ci lupta judecătorilor și reprezentanților societății civile din CSM pentru a bloca proiectul de lege care să liber serviciilor se informații să se reîntoarcă.

”Dar nu asta ar trebui să fie știrea zilei. Și nici măcar aia cu cearta pe funcții nu ar trebui să fie. Știrea de azi este lupta judecătorilor și reprezentanților societății civile din CSM pentru a bloca proiectul de lege care dă liber serviciilor de informații să se reîntoarcă în câmpul tactic al justiției! Refacerea “Binomului” este pusă la cale de mai multe luni de către Ministrul Justiției cu larga colaborare a Președintelui țării! Dacă nu am avea memoria prea scurtă ne-am aminti ce înseamnă asta: judecarea după informații și nu după probe.

Înseamnă că judecătorii vor primi într-un plic închis informații la care nu au acces nici inculpații și nici apărătorii lor, și mai înseamnă că nu o să mai fie nici o șansă ca să câștigăm “pe bune” un proces! Înseamnă încălcarea tuturor drepturilor și libertăților noastre și reîntoarcerea la o justiție politică dirijată de păpușari invizibili!”, mai spune Tăriceanu.

CSM a respins proiectul marți

”Astăzi CSM a respins acest proiect de lege, dar el este în continuare pe ordinea de zi a Senatului, care este camera decizională! Îmi este greu să anticipez care va fi votul viitorilor senatori pe acest proiect, dar trebuie să facem tot ce putem ca să oprim această aberație dacă vrem ca dreptul la o justiție corectă și independentă să rămână stâlpul de bază al democrației!”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.