Tyndall este unul dintre primele locuri în care roboții vor patrula. Sunt conectați prin radio la oameni pentru a oferi actualizări de securitate în timp real. Dezvoltați în ultimii ani, „cîinii computerizați” fără pilot vor desfășura misiuni de supraveghere în jurul perimetrului facilității pentru a asigura securitatea.

Specimenele canine semi-autonome vor fi conduse de oameni, folosindu-se o cască de realitate virtuală, indică un raport al Forțelor Aeriene. „Vom putea vedea exact ce detectează câinele robot prin intermediul camerei sale mobile și al platformei senzorului. De asemenea, vom putea emite comenzi verbale către o persoană printr-un radio atașat câinilor”, explică șeful forțelor de securitate de la baza Tyndall.

În timp câinii robotici sunt folosiți pentru securitatea bazei, se încearcă să se vadă cum pot fi utili și în operațiunile de luptă majore. Se spune că acești câini ar putea fi extrem de folositori în locuri precum avanposturile de luptă din Afganistan, unde grupuri mici de soldați sunt înconjurați de munți și teren împădurit, stâncos, care poate ascunde forțele de atac.

Este posibil ca acești roboți să fie programați cu algoritmi computerizați avansați care să permită un nivel crescut de navigație autonomă? Astfel ar putea să evite sau traverseze terenul accidentat fără să fie nevoie de intervenția umană?

De asemenea, vor putea fi programați să meargă de-a lungul unei anumite căi de patrulare. În plus, în viitor ar putea fi proiectați cu capacitatea de a răspunde la obiecte în mișcare și de a face anumite calcule cu privire la detectare, direcționare și rețea fără a fi nevoie de intervenția umană.

Ar fi, de asemenea, posibil, ca diferiții câini care patrulează să fie conectați în rețea între ei pentru a permite colectarea și analizarea datelor senzorilor, economisind timp și energie pentru oameni?

Nu în ultimul rând, este posbil ca acești câini robotici fie înarmați precum santinelele și să poată preveni sau stopa atacurile împotriva bazelor, instalațiilor și facilităților americane.