Breaking news! Cad capete după scandalul de la Spitalul Foişor? Orban a dat semnalul. Raed Arafat şi Vlad Voiculescu, în colimator

Întrebat cum au privit această situație cei din PNL, el a precizat că înțelege nevoia unui număr mai mare de paturi, dar că pentru a transforma un spital normal într-un spital COVID trebuie să iei mai multe aspecte în considerare.

”Am fost, ca orice cetățean român, afectați de ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor. Înțelegem nevoia de creștere a numărului de paturi la Terapie Intensivă. Pe de altă parte, orice decizie de transformare a unui spital în spital COVID trebuie să urmeze niște pași. Transformarea trebuie să se facă astfel încât să se permită tratarea pacienților în cele mai bune condiții, trebuie să se facă cu o pregătire prealabilă și cu asigurarea asupra faptului că există toate garanțiile că pacienții din spital vor fi tratați și că sunt pregătite condițiile pentru preluarea pacienților cu COVID.”, este de părere președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

”Răspunderea politică este exclusivă”

El a vorbit și despre ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și a spus că le-a adus la cunoștină colegilor din USR-PLUS că răspunderea politică pentru menţinerea în funcţie a lui Vlad Voiculescu aparţine partidului care îl susţine şi l-a propus pentru acel portofoliu.

”În ceea ce privește chestiunea legată de domnul ministru Voiculescu, le-am spus foarte clar colegilor din USR-PLUS că răspunderea politică este exclusivă pentru menținerea în funcție a ministrului Voiculescu. Aceasta aparține partidului care-l susține.”, spune acesta.

Premierul poate să propună schimbarea ministrului

”Membrii PNL privesc îngrijorați ceea ce se petrece la Ministerul Sănătății, unul dintre cele mai încercate ministere în condiții de pandemie. Exigența noastră față de modul în care este condus Ministerul Sănătății este maximă și, de asemenea, noi susținem foarte clar dreptul premierului ca atunci când consideră că un ministru afectează buna gestionare a Guvernului, nu-și îndeplinește atribuțiile și nu pune în practică programul de guvernare și generează situații care pot pune în pericol buna funcționare a Guvernului, premierul are dreptul constituțional de a propune schimbarea ministrului respectiv.”, spune Orban.

Întrebat dacă Vlad Voiculescu trebuie schimbat din funcţie, Orban a răspuns: „Orice ministru care nu girează cu profesionalism şi cu rezultate un minister cu siguranţă poate să afecteze percepţia coaliţiei. Ca atare, e nevoie de o abordare obiectivă şi exigentă a prestaţiei miniştrilor în funcţie”.

Chestionat despre o posibilă schimbare a lui Raed Arafat, liderul PNL a replicat: „Trebuie făcută o evaluare a activităţii a fiecărui demnitar, indiferent că este ministru, secretar de stat sau dacă deţine o altă funcţie de demnitate”.

Întrebat dacă schimbarea lui Vlad Voiculescu poate rupe coaliţia, Ludovic Orban a spus: „Din punctul meu de vedere, nu”.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu