Indicele bursier saudit înregistra un declin de 1% duminică dimineaţă, acţiunile Kingdom Holding – Fondul de investiţii saudit aparţinând prinţului miliardar Alwaleed Bin Talal, unul dintre cei arestaţi, au scăzut cu 9,9%, iar titlurile National Industrialization Co (Tasnee), în care Kingdom deţine o participaţie de 6,2%, înregistrau un recul de 1,3%. 

De asemenea, conform Agerpres, acţiunile Banque Saudi Fransi – a cincea mare bancă din Arabia Saudită – în care Kingdom a cumpărat în septembrie o participaţie de 16,2% înregistrau un declin de 2,8%. În schimb, titlurile companiei de produse petrochimice Saudi Basic Industries au scăzut cu doar 0,2%. 

Postul de televiziune Al Arabiya a anunţat înfiinţarea unui nou comitet anticorupţie, condus de prinţul Mohammed, care a decis arestarea a 11 prinţi, patru actuali miniştri şi zeci de foşti miniştri, precum şi a unor importanţi oameni de afaceri. 

Analiştii susţin că informaţia a îngrijorat piaţa bursieră deoarece oamenii de afaceri implicaţi ar putea fi nevoiţi să-şi vândă unele participaţii, ceea ce temporar ar putea duce la scăderea preţurilor. 

Totuşi, unii investitori locali ar putea în cele din urmă saluta perspectiva ca prinţul Mohammed să-şi sporească puterea şi să reducă incertitudinile privind autoritatea sa. Reformele economice, cum ar fi privatizările şi dezvoltarea proiectelor, s-ar putea derula mai rapid. 

Şi în alte state din Golf se înregistrau turbulenţe pe pieţele bursiere. Bursele din Dubai şi Qatar înregistrau duminică dimineaţă scăderi de 0,9% şi, respectiv, 0,6%.