Într-o scrisoare din arhiva istorică a oraşului Speyer, din sud-vestul Germaniei, bunicul lui Donald Trump, Friedrich, îl ruga pe Luitpold – pe care îl numea 'mult-iubitul, nobilul, înţeleptul şi dreptul' principe regent al Bavariei – să nu-l deporteze. 

Bunicul lui Trump a crescut în oraşul Kallstadt, din Renania-Palatinat, dar a emigrat în Statele Unite în jurul anului 1885, mai întâi la New York, apoi spre Vest – odată cu goana după aur -, unde a ţinut mai multe taverne şi un bordel. 

Friedrich şi soţia sa au revenit la Kallstadt din cauza dorului de casă, dar au fost obligaţi să revină în SUA în 1905 pentru că bărbatul nu anunţase autorităţile despre plecare şi nu îşi satisfăcuse stagiul militar obligatoriu. 

'Cererea' sa 'preaumilă' de a nu fi deportat a fost însă respinsă de principele Luitpold, conform unei alte scrisori de arhivă consultate de Bild. 

Donald Trump va plăti 25 de milioane de dolari pentru a scăpa de un proces pentru fraudă legat de fosta sa 'Universitate Trump', marcând o schimbare completă de atitudine a preşedintelui ales care a promis să refuze orice compromis în acest dosar.

'Acordul privind un compromis de 25 de milioane de dolari parafează o schimbare spectaculoasă a lui Donald Trump şi o victorie pentru cele peste 6.000 de victime ale universităţii sale frauduloase', a salutat vineri procurorul New Yorkului, Eric Schneiderman, care a angajat în 2010 puneri sub acuzare în paralel cu acţiunile colective depuse în California.

Pe lângă despăgubirile plătite foştilor săi 'studenţi', Donald Trump va trebui să achite o amendă de un milion de dolari pentru încălcarea legislaţiei din domeniul educaţiei, scrie Agerpres.

Viitorul preşedinte american pune astfel capăt unei afaceri care risca să îi otrăvească tranziţia spre Casa Albă. Un proces fusese fixat la 28 noiembrie în California pentru această afacere datând din perioada în care era doar un om de afaceri în imobiliare şi un star al emisiunilor de telerealitate.

AGERPRES