Președintele Rumen Radev a anunțat că premierul Boiko Borisov nu îndrăznește să iasă din lumea iluzorie pe care și-a creat-o. Acum, el a dat publicității un document strategic național cu propuneri pe care Consiliul său strategic le va prezenta.

Potrivit șefului statului, Bulgaria se află într-un moment istoric, în care oamenii vor să -și ia înapoi țara acaparată de către mafie și este nevoie de o alternativă la blocajul instituțional și la stagnarea ideologică. Potrivit acestuia, realitatea dură este diferită de PR-ul partidului-stat, se arată în publicația bulgară Dnevkin.

“Apelurile pentru demisii și alegeri corecte prin vot de la distanță la aparat sunt un fapt. Bulgarii se întreabă din ce în ce mai des ce trebuie să facem de acum încolo pentru a evita o catastrofă guvernamentală”, a spus șeful statului.

Consiliul strategic a evaluat acum punerea în aplicare a Programului Bulgaria 2020 ca un eșec total din cauza sărăciei, a crizei demografice și a inegalităților. El demarează un sondaj cu cetățeni pe mai multe platforme, în care va căuta propuneri.