Banca Transilvania a redus, începând de marţi, 12 ianuarie, dobânzile la toate creditele noi în lei, cu 0,5 puncte procentuale, după ce a coborât ratele la depozite, tot cu 0,5 puncte, a declarat directorul general al instituţiei, Robert Rekkers.

„Copiem reducerea de politică monetară decisă de BNR, de 0,5 puncte procentuale şi coborâm ratele la toate creditele noi în lei, începând de astăzi, după ce am redus, tot cu atât, şi ratele la depozite”, a spus Rekkers, într-o conferinţă de presă.

Se gândesc să taie şi din dobânzile la creditele în sold

El a afirmat că şi pentru creditele existente se analizează o eventuală reducere a dobânzilor, după ce a existat deja o scădere de 0,5 puncte procentuale în ianuarie.

În ceea ce priveşte împrumuturile în valută, Rekkers a menţionat că şi acolo dobânzile scad pas cu pas.
Referitor la lichiditatea Băncii Transilvania, oficialul băncii a declarat că, în prezent, nu se negociază niciun împrumut cu instituţiile financiare internaţionale.

Bank of Cyprus a cumpărat, în decembrie, 9,7068% din titlurile Băncii Transilvania, pentru 58 milioane de euro, şi a devenit astfel al doilea mare acţionar al băncii, după Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care controlează 14,98% din titluri.
În acţionariatul băncii din Cluj-Napoca se mai regăseşte Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie, care deţine direct şi indirect aproape 5% din titluri.

SURSA:Mediafax