Britanicii trag tare pentru a scăpa de pandemia de coronavirus. Un ministru a făcut anunţul momentului. Deja peste 20 de milioane de persoane au primit prima doză de vaccin în Regatul Unit.

Britanicii, fruntaşi la vaccin

Peste 20 de milioane de persoane din Regatul Unit au primit deja o primă doză de vaccin împotriva coronavirusului, a declarat duminică ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, relatează AFP.

„Sunt absolut încântat că peste 20 de milioane de persoane au fost vaccinate în Regatul Unit”, a spus ministrul Hancock într-un videoclip postat pe Twitter.

El a mulţumit ”tuturor celor care s-au prezentat pentru vaccinare, deoarece ştim cu tot mai multă siguranţă că vaccinul vă protejează, vă protejează comunitatea şi este, de asemenea, calea de ieşire pentru noi toţi”.

„Mai este drum lung de parcurs, dar facem paşi mari”, a adăugat el. Ministrul britanic nu a menţionat numărul de persoane care au primit a doua doză de vaccin, dar potrivit ultimelor cifre oficiale disponibile, care datează de vineri, au fost administrate aproximativ 768.810 doze.

Foarte puternic afectat de pandemie cu aproximativ 123.000 de morţi, Regatul Unit mizează pe vaccinarea în masă pentru a ieşi din carantina impusă din ianuarie pentru a combate un nou val foarte virulent de coronavirus, atribuit unei tulpini mai contagioase care a apărut în sudul Angliei, conform Agerpres.