Potrivit unui sondaj recent, britanicii nu sunt deloc încrezători în vaccinurile ce sunt dezvoltate împotriva COVID-19. Astfel, doar 30% dintre aceştia au declarat că s-ar vaccina în mod sigur împotriva noului coronavirus.

Cercetătorii care au realizat studiul dau vine pe teoriile conspiraţiei şi pe neîncrederea în Guvern pentru acest procent extrem de scăzut. Ei atrag atenţia că Guvernul britanic şi platformele de socializare trebuie să combată dezinformarea pentru ca un vaccin să poată fi acceptat pe scară largă.

Studiul a fost efectuat de către Ipsos Mori şi universitatea Kings College London. Potrivit rezultatelor, 30% dintre persoanele din Marea Britanie spun că sunt sigure că se vor vaccina împotriva COVID-19, dacă va fi disponibil un vaccin, scrie news.ro.

Mulţi dintre britanici se informează pe WhatsApp despre noul coronavirus

23% au spus că foarte probabil se vor vaccina şi 20% că destul de probabil. Totuşi, 16% dintre respondenţi au spus că fie este improbabil că se vor vaccina, fie în mod sigur nu.

Dintre britanicii care au au afirmat că în mod sigur nu se vor vaccina, 36% consideră că ”se acordă o atenţie prea mare” vaccinului împotriva virusului, în timp ce 34% au afirmat că Guvernul britanic încearcă să controleze populaţia obligându-i pe oameni să poarte măşti. Bilanţul deceselor din cauza coronavirusului a ajuns la circa 47.000 de oameni în Marea Britanie.

Cercetătorii care au realizat studiul atrag atenţia că există o legătură clară între opoziţia faţă de un vaccin şi media socială, ca sursă de informare. Spre exemplu, 27% dintre respondenţi au spus că se informează de pe WhatsApp şi că este improbabil să contracteze virusul.