Economia Marii Britanii nu a mers prea bine in acest an, crescand cu doar 0,3% in primul trimestru. Rezultatul este mai putin decat s-a prognozat initial (respectiv 0,4%) si la jumatate decat sporul de 0,6 procente inregistrat in ultimul trimestru al anului precedent. Rezultatele timide ale economiei britanice au impins prognozele pentru totalul anului 2008 in jos, de la o crestere de 2,5% la una 2,3%.

Principala problema a analistilor britanici este ca insularii isi cheltuie economiile pentru a-si pastra acelasi nivel de trai, ceea ce a dus la o prabusire a rate de economisire la 1,1%. Administratia este speriata de aceasta cifra. Si are de ce, pentru ca o valoare atat de mica nu s-a mai inregistrat din 1959. Produsele pe care britanicii au cheltuit cel mai mult in aceasta perioada sunt masini, produse hi-tech si mici cumparaturi alimentare.

Potrivit analistului Jonathan Loynes de la Capital Economics, „imaginea pe care o avem privind la aceste date nu este deloc buna. Pe aceste cifre, nu ne putem astepta la anul la o crestere mai mare de 0,5%, ceea ce ar putea duce la o recesiune”. Deficitul de cont curent al Marii Britanii a fost in primul trimestru de 8,4 miliarde lire sterline.