”Din păcate, starea de rău pe care am acuzat-o în ultimele zile s-a dovedit a fi cauzată de Coronavirus COVID-19. Voi urma întocmai procedurile Direcției de Sănătate Publică și am încredere că totul se va rezolva cu bine. Sunt extrem de mâhnit că eu, soția mea și atâția alți oameni din România și din lume trecem prin astfel de momente. E o încercare pentru toată planeta.

Mă impresionează mesajele și încurajările care nu se mai opresc. Vă mulțumesc și vă doresc din suflet să fiți sănătoși și să aveți mare grijă de voi, pentru că boala poate lovi când nu te aștepți”, a transmis Vergil Chițac pe Facebook.

Dragi prieteni, Din păcate, starea de rău pe care am acuzat-o în ultimele zile s-a dovedit a fi cauzată de Coronavirus…

Posted by Vergil Chițac on Friday, 13 March 2020

Senatorul Vergil Chițac a participat la o reuniune NATO organizată la Bruxelles, în perioada 17-19 februarie, unde a intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus. Informația infectării la Bruxelles a apărut luni, când senatorul Chițac se afla în Parlament, aminteşte G4media.

Trei zile mai târziu, liderul deputaților liberali, Florin Roman, anunța că senatorul Chițac este suspect de coronavirus și că s-a autoizolat acasă. Chițac a negat vehement informația, vorbind despre ”o isterie” și spunând că are ”o simplă răceală”, dar că și-a făcut testul preventiv, ca să spulbere orice îndoială. Vineri dimineață senatorul a fost confirmat cu coronavirus, fapt care a rostogolit reacții în lanț la nivelul Guvernului, Parlamentului și Administrației Prezidențiale.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că membrii Guvernului vor sta în izolare la domiciliu, dar a dat asigurări că “instituțiile funcționează indiferent dacă liderii lor sunt în izolare”.

“Există toate instrumentele necesare pentru a-mi continua activitatea. Ședințele de guvern se vor putea ține peste o perioadă, după ce vom avea diagnosticele. E aproape implementat sistemul electronic de teleconferință la guvern”, a mai spus şeful Executivului.