Astfel, Sibiu este următorul oraș din România care va intra, începând de sâmbătă, în scenariul roșu, după ce incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 din ultimele două săptămâni este de peste 3 cazuri la mia de locuitori, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii.

Restricțiile intră în vigoare de sâmbătă

Scenariul roșu pentru următoarele 14 zile intră în vigoare de la miezul nopții de vineri spre sâmbătă. Rata de incidență cumulată este, vineri, de 3,28 la mie. Prima depășire a fost miercuri, când CJSU Sibiu a decis să amâne cu 48 de ore luarea deciziei privind restricțiile, pentru a analiza situația epidemiologică în termenul legal.

“Astăzi, 12 martie a.c. a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, în care au fost adoptate 3 proiecte de hotărâri după cum urmează: Hotărârea nr. 23/2021 privind aprobarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în Municipiul Sibiu.

Deoarece se constată încadrarea la incidenţa cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile de peste 3/1000 de locuitori pentru UAT Municipiul Sibiu, pentru următoarele 14 zile începând cu 13.03.2021 ora 00:00, în Municipiul Sibiu se pun în aplicare măsurile prevăzute de H.G. 35/2021 cu aplicare în ziua de 13.03.2021, iar din 14.03.2021 se pun în aplicare măsurile prevăzute în H.G. 293/2021 aferente incidenţei cumulate pe ultimele 14 zile de peste 3/1000 de locuitori”, se rată în comunicatul Prefecturii Sibiu.

Sibiu, timp de 14 zile în scenariul roșu

Potrivit comunicatului de presă al Prefecturii, cinematografele, sălile de spectacole, concerte, sălile cu jocuri de noroc, restaurantele şi cafenelele se închid pentru următoarele 14 zile în municipiul Sibiu.

Astfel, odată cu intrarea în scenariul roșu, elevii vor trece la școala online, excepție făcând cei din clasele terminale, potrivit legii, restaurantele se închid la interior, la fel și cafenelele, cinematografele și alte instituții de cultură.

De duminică intră în vigoare și Hotărârea Guvernului privind prelungirea stării de alertă, care impune alte restricții, între care modificarea intervalului orar al deplasării pe timp de noapte.