PSD s-a mobilizat și a oferit cele mai multe voturi, în timp ce din partea PNL ar fi, până la această oră, mai puțin de 20 de voturi. De altfel, la Senat, PNL a avut doar 4 senatori care au votat.

Pentru întrunirea cvorumului, erau necesare 233 de voturi.

Până acum s-au înregistrat cel puțin 260 de voturi pentru învestire, din cele 270 exprimate. Votul s-a încheiat la Senat, unde au fost exprimate 78 de voturi. Votul la Camera Deputaților continuă până la ora 17:00.

“România traversează o perioadă dificilă de provocări economice și sociale care reclamă învestirea urgentă a unui Guvern cu puteri depline pentru a trece țara cu bine printr-o criză internațională severă, generată de pandemia globală de Coronavirus, a transmis Ludovic Orban, în mesajul adresat Parlamentului înainte de votul de învestire.

Procedura de vot, în condiţii excepţionale!

Votul cu bile s-a desfăşurat după o procedură specială, pe grupuri parlamentare, în ordinea descrescătoare a acestora. Pentru prevenirea şi limitarea răspândirii coronavirusului, accesul în sala de vot s-a făcut individual, în sala de vot fiind prezenţi permanent chestorii care au înmânat bilele şi secretarul care a consemnat prezenţa parlamentarilor la vot.

Ulterior, parlamentarii au votat un proiectul de Hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.