Mioara Costin, fostă jurnalistă de la Realitatea TV, acuzată  că ar fi creat documentul care conținea strategia anti-Ludovic Orban a lui Florin Cîțu, pentru șefia Partidului Național Liberal, și-a dat demisia joi seară.

Demisie bombă în Guvern

Premierul Florin Cîțu a încercat, marți, să dea de înțeles că acel document cu antetul Guvernului privind strategia sa de campanie din PNL nu ar fi real, cerând dovezi. Inedit este faptul că acesta a putut fi verificat de oricine care are un calculator. În detaliile ocumentului, cu antetul Guvernului, se vede cum acesta a fost creat de Mioara Costin, fostă jurnalistă la Realitatea Plus și actual consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului. Ea a plecat din funcție joi seară.

Probleme pentru Florin Cîțu

Consilierul de stat a reușit să îi facă probleme serioase premierului Florin Cîţu, după declanşarea scandalului cu documentul de la Cancelaria prim-ministrului care a izbucnit în aceste zile. Atât pe numele premierului, cât şi pe cel al fostei consiliere de stat Mioara Costin, a fost depus un denunţ pentru infracțiunile de instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu.

Demersul a fost realizat de Comunitatea Declic, care a transmis recent că decizia vine după ce în spațiul public a apărut un document cu antetul Guvernului, prin care unul dintre consilierii de stat angajați în cadrul Executivului trasa linii de comunicare politică pentru strategia lui Florin Cîțu în lupta internă pentru șefia Partidului Național Liberal împotriva lui Ludovic Orban.

Denunțul este redactat de avocații Declic și va fi depus săptămâna viitoare la Direcția Națională Anticorupție. Costurile pentru plata avocaților vor fi suportate din donațiile membrilor Comunității Declic.

Activități în interesul lui Cîțu, folosind resurse publice ale Guvernului

Faptele consilierului de stat pot reprezenta o încălcare a atribuțiilor de serviciu, pentru că ar fi oferit, din postura de funcționar public, sprijin politic unui candidat la o funcție în partid. Mai mult, angajatul Guvernului ar fi prestat activități în interesul personal al lui Florin Cîțu, folosind resurse publice ale Executivului.