Aceasta a fost citată în calitate de martor și a specificat că nu  a dat declarații în dosar. Mai mult decât atât, iubita fostului lider PSD, Liviu Dragnea, a precizat că a fost citată pentru că a vrut procurorul ” să o cunoască”.

Răspunsul acesteia este evident ironic, Irina Tănase considerând că citarea sa la DNA este o răzbunare a sistemului, având în vedere că faptele din dosarul Tel Drum s-au petrecut când aceasta avea 8 ani.

Totodată, ea a spus că i-a fost citată şi familia sa, dar şi familia lui Dragnea în acest dosar.

Despre dosarul Tel Drum

În dosarul Tel Drum, procurorii DNA au anunțat, oficial, pe 13 noiembrie 2017 ca Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care era președinte al Consiliului Județean Teleorman.

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost încarcerat din mai 2019 după ce a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive.

Procurorii au pus sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând şi altele care i-ar aparţine liderului PSD.

Dosarul a fost suspendat pe perioada stării de urgență

Cercetările în dosarul Tel Drum, în care este cercetat fostul lider PSD Liviu Dragnea, au fost suspendate pe perioada stării de urgenţă, ca urmare a decretului prezidențial de instituire a stării de urgență, a dezvăluit procurorul-şef DNA, Crin Bologa.  El spune că procurorii s-au gândit la toate variantele pentru a urgenta soluţionarea acestei cauze.

„În dosarul Tel Drum nu s-a putut lucra în această perioadă, fiindcă urmărirea penală a fost suspendată prin decretele preşedintelui privind instalarea stării de urgenţă. Nu mai dăm un termen limită (pentru finalizarea dosarului – n.r.). Am stat de vorbă cu doamna procuror, lucrează la această cauză. (…) Ne-am gândit la toate posibilităţile pentru urgentarea acestui dosar. La DNA sunt foarte multe dosare vechi, de ordinul sutelor. În toate aceste dosare, noi ne preocupăm şi facem tot posibilul pentru a urgenta finalizarea urmăririi penale”, a declara șeful DNA.

INQUAM Photos/Octav Ganea