Fostul lider al PSD mai are de stat foarte puțin în spatele gratiilor. Mai exact, potrivit ultimelor informații, Liviu Dragnea ar putea să iasă din închisoare în doar câteva luni, în cazul în care judecătorii vor fi de acord cu acest lucru.

De menționat este faptul că Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate de detenție în dosarul angajărilor fictive, iar pentru a putea fi eliberat, fostul lider al PSD trebuie să execute cel puțin 2 ani și 4 luni din pedeapsa de 3 ani și 6 luni pe care a primit-o. De asemenea, din această perioadă vor fi scăzute și zilele câștigate ca urmare a muncii prestate în închisoare.

Astfel, având în vedere sentința și munca depusă în toată perioada în care a fost reținut, fostul lider al PSD poate solicita eliberarea în primele luni ale anului viitor, potrivit Realitatea Plus.

Ce spune avocatul

Avocatul Adrian Cuculis are și el o părere despre eliberarea lui Dragnea. Potrivit acestuia, decizia depinde de voința judecătorului, în situația în care își formează părerea că perioada de detenție deja executată a determinat reabilitarea deținutului.

De cealaltă parte însă, Liviu Dragnea a fost inculpat, în timp ce se afla în închisoare, în dosarul TelDrum, dar după mai bine de o jumătate de an procurorii DNA nu l-au trimis încă judecătorilor.

În ceea ce privește situația celui de-al doilea dosar, acesta vizează fraudarea fondurilor europene, cu un prejudiciu estimat la zeci de milioane de euro. Totuși, la fel ca și în cazul angajărilor fictive de la Protecția Copilului, Liviu Dragnea a negat toate acuzațiile.

În prezent, Liviu Dragnea se află în închisoare de mai bine de un an de zile după ce a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare în dosarul TelDrum.