Gabriela Firea este dată în judecată alături de un consilier general și doi funcționari din conducerea Primăriei Capitalei pe motiv că aceştia au refuzat să pună pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului General proiectele prin care urmau să fie schimbaţi trei consilieri aleşi pe listele PNL dar care nu mai sunt membri ai acestui partid.

Președintele PNL București, Violeta Alexandru, îi acuză pe cei trei  de abuz în serviciu şi susţine că menţinerea celor trei consilieri are scopul de a asigura o majoritate pentru a trece proiectele susţinute de PSD.

Ce spune Violeta Alexandru

„Din decembrie şi ulterior din mai, PNL a solicitat Primăriei Municipiului Bucureşti să ia act de ieşirea din Consiliu a celor trei consilieri şi să pună pe ordinea de zi propunerea de validare pentru următorii din lista de supleanţi.

Acţionarea în instanţă nu este pentru mine un scop în sine Gabriela Firea prin refuzul sistematic de a pune pe ordinea de zi acest punct ne-a pus în situaţia de a apela la instanţă pentru că apreciem că este dreptul bucureştenilor să aibă acolo oameni care să le reprezinte interesele.

Apreciem şi rămâne să decidă instanţa că Primăria Capitalei prin Gabriela Firea si cei care organizează ordinea de zi şi şedinţele de Consiliu comit un abuz prin faptul că refuză să pună pe ordinea de zi aceste puncte vizând înlocuirea consilierilor generali” a declarat Violeta Alexandru sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

Gabriela Firea a fost acuzată de faptul că încearcă să controleze Consiliul General prin slăbirea forței partidelor din opoziție. În plus, Violeta Alexandru a declarat că se așteaptă în continuare la abuzuri și la folosirea discreționară a banilor publici.

Liderul consilierilor generali ai PNL la CGSM a intervenit și el

„Am încercat pe cale amiablă, am încercat pe cale administrativă, am atacat la Prefectură dar nu putem sta deoparte să lăsăm actuala administraţie să-şi bată joc pe votul bucureştenilor, să-şi bată joc de noi toţi cetăţenii care suntem de bună credinţă” a declarat Bujduveanu.

Sursa foto: INQUAM/Alexandru Busca