Potrivit Gărzii Civile Italiene, în prezent se înregistrează peste 47.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar numărul total al deceselor a depăşit 4.000. Aproape 2.700 de persoane se află în stare critică în spitalele din Italia.

Personalul medical muncește până la eupizare. Medicii aleargă de la un pat la altul în saloanele supraaglomerate cu pacienții în stare gravă. Spitalul este nevoit să instaleze paturi și în sălile de așteptare și pe holuri, transformându-le în saloane de terapie intensivă.

„Acesta nu este un salon propriu-zis, ci o sală de așteptare, dar trebuie să folosim tot spațiul avut la dispoziție”, a declarat, pentru Sky News, Vanna Toninelli, purtătoarea de cuvânt a unui spital din Bergamo.

 

Bilanțul deceselor provocate de noul coronavirus din Italia l-a depășit ieri pe cel din China, după ce autoritățile din peninsulă au anunțat 427 de noi decese în ultimele 24 de ore.

 

Attilio Fontana, guvernatorul Lombardiei, din nordul Italiei, cea mai afectată de epidemia de coronavirus din această ţară, a solicitat vineri, într-o intervenţie la postul de radio Mattino Cinque, desfăşurarea armatei pe străzi pentru a garanta că oamenii rămân în case şi se stopează astfel propagarea virusului.

„Prezenţa militarilor are un mare efect de descurajare, un om se gândeşte de două ori înainte să iasă pe stradă când vede o patrulă a armatei”, a spus el.