Informaţia momentului privind soarta Laurei Codruţa Kovesi, după ce ÎCCJ a dispus, miercuri, 3 aprilie, ridicarea măsurii preventive, dată de procurorii Secţiei speciale de Investigare a magistraţilor, a controlului judiciar în acest caz.

Decizia definitivă a fost luată de judecătoarea Francisca Vasile, în cursul zilei de miercuri, după ce fosta şefă DNA a contestat măsura controlului judiciar în dosarul în care este acuzată de o mită cerută lui Sebastian Ghiță pentru extrădarea lui Nicolae Popa.

Scandal în sala de judecată

Decizia a venit după ce procurorului de la SIIJ nu i s-a permis să susţină dosarul în sala de judecată! Acesta a fost înlocuit cu un alt procuror, de la Secţia judiciară a PÎCCJ. Noul procuror, îjn loc să susţină decizia, conform agendei SIIJ, a susţinut că măsura controlului judiciar ar trebui ridicată, deoarece faptele s-au prescris, iar asupra cercetării penale există suspiciuni de nelegalitate.

Decizia judecătorului este definitivă.

Laurei Codruţa Kovesi  i-au fost deschise recent două dosare, de către procurorii Secţiei de investigare a magistraţilor, cel referitor la aducerea în țară a lui Nicolae Popa și cel privindu-i pe procurorii DNA Ploiești.

Între timp, fosta şefă DNA aşteaptă rezultatul negocierilor la nivel european, dintre PE şi Comisia Europeană, cu privire la concursul pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european.