Bomba zilei! Marcel Vela va fi sacrificat de Paşti? Varianta discutată de Iohannis

Bomba zilei! Marcel Vela va fi sacrificat de Paşti? Varianta discutată de Iohannis
Ultima modificare în 15 aprilie 2020, 16:45
La puţin timp după discursul preşedintelui Klaus Iohannis despre anularea protocolului dintre MAI si BOR, pe scena politică din România a şi apărut varianta demisiei ministrului de Interne, Marcel Vela.
Conducerea USR a cerut miercuri această măsură radicală, despre care consideră că „devine un act necesar menit să restabilească încrederea în capacitatea guvernului de a gestiona criza prin care trecem”.

„Cu cât se va petrece mai repede, cu atât mai bine. Sănătatea populației nu trebuie pusă în pericol de meschine calcule politice. Guvernul PNL trebuie să gestioneze criza cât mai bine pentru țară, nu pentru scorul electoral”, anunţă USR într-un comunicat de presă.

Klaus Iohannis a declarat că va solicita într-o ședință pe care urmează să o aibă cu premierul și mai mulți miniștri să se revină asupra acordului încheiat între Ministerul Afacerilor Interne și Biserica Ortodoxă Română privind sărbătoarea Paștelui, scrie evz.ro.

„Este regretabil să observăm și în viața noastră și în viața publică că, de multe ori, cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă și cu un așa-zis acord încheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă. Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește acolo.

Mulți români au înțeles că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul să ne relaxăm, iar explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste.

Peste câteva minute voi începe o ședință cu premierul Orban, ministrul Vela, alți miniștri și consilieri. În cadrul acestei ședințe, voi solicita premierului Orban și ministrului de Interne să revină asupra acestui acord, să găsească dacă vor o formulă care respectă principiul ‘Stați acasă’, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungește starea de urgență și care, evident, respectă toate ordonanțele militare.

Astăzi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită și, din păcate, nu avem niciun motiv de relaxare. Avem între timp peste 7.200 de cazuri de persoane infectate, avem de ieri până azi 20 de persoane care au murit, avem de ieri până azi 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus.

Deci, nici vorbă de relaxare și, ca să fie foarte, foarte clar ce am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea, repet: cuvântul de ordine este stați acasă”, a anunțat șeful statului la Palatul Cotroceni.

Etichete: , ,
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook