Bomba zilei a fost prezența lui Florian Coldea la secția de investigare a magistraților din cadrul Parchetului General. Și mai tare este, însă, că fostul șef operativ al SRI, cândva artizanul marilor lovituri ale justiției împotriva clasei politice, se va întoarce la secția specială pentru a da declarații. Cel puțin așa susțin surse judiciare care spun și despre ce dosar ar fi vorba.

Așa cum s-a speculat și inițial,Coldea ar urma să dea declarații în legătură cu aducerea în țară a lui Nicolae Popa, fost fugar condamnat pentru devalizarea FNI, unde a lucrat pentru Sorin Ovidiu Vântu. În această speță, Sebastian Ghiță, care a susținut și cu mai multe dovezi că era prieten apropiat al lui Coldea, a formulat o plângere penală pe numele Codruței Kovesi pe care o acuză că a plătit aducerea lui Popa cu bani privați, mai precis chiar banii lui Ghiță.

Audierea, spun surse citate de Mediafax și preluate de www.stiripesurse.ro, ar urma să aibă loc în luna mai. Persoana acuzată în dosarul în speță este fostul șef DNA, Codruța Kovesi.