Este anunțul momentului care vizează milioane de români. S-a aflat ce se întâmplă cu pensiile acestora. Totul va eveni oficial peste doar câteva zile.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor?

Majorarea pensiilor a devenit subiect de stat. Totuși, unul dintre liderii PNL spune că în aceste momente e criză trebuie să fie stabilitate și responsabilitate, anunță Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș.

„Pensionarii, și mă refer inclusiv la cei peste 150.000 din Timiș, au nevoie de ceva sigur. Prin urmare, Guvernul tratează cu maximă responsabilitate problema pensiilor. Majorarea pensiilor va avea loc fără discuție din luna septembrie, așa cum s-a și anunțat. În acest domeniu sensibil cuvintele de ordine trebuie să fie stabilitate și responsabilitate. Niciun partid, indiferent de ideologie, nu trebuie să se joace cu pensiile oamenilor, nici să le transforme în subiect de populism și fake news”, a declarat Alina Gorghiu, conform opiniatimisoarei.ro.

Mai mult, senatorul a dezvăluit și procentul cu care vor fi mărite pensiile de la data de 1 septembrie. „Creșterea pensiilor pe care o face acum PNL este de 14%. Comparativ, media anuală a majorărilor operate de PSD în perioada cât a fost la guvernare a fost de 10%.

Deși nu erau problemele sanitare de acum care ne costă atât de mult! Majoritatea parlamentară de stânga a schimbat vechea lege pentru a majora pensiile cu mai puțin decât aveau dreptul oamenii: pe 2018 pensionarii au pierdut din cauza modificărilor aduse legilor de PSD 240 de lei la o pensie medie de 1000 de lei, iar pe 2019 au pierdut 540 de lei la o pensie medie de 1100 lei”, a explicat Gorghiu, conform sursei citate.

Alina Gorghiu a vorbit și despre rata inflației în 2020. „Sub fostele guvernări PSD România, oamenii vedeau cum le scade puterea de cumpărare. De exemplu, în 2018 era de 4,6%, în 2019, de 3,6%. Anul acesta, inflația a fost adusă sub control și este estimată la 2,7%.

Așadar, mărirea pensiei este acum de peste 5 ori mai mare decât rata inflației, iar pensionarii vor avea, astfel, în mod real o putere de cumpărare mai mare. Cert este că pensiile vor veni mărite din luna septembrie!”, a încheiat senatorul PNL de Timiș.