Ministerul Sănătăţii la PSD – bomba zilei pe scena politică din România?!

Profesorul Alexandru Rafila, deputat din partea Partidului Social Democrat, a comentat, luni seara, despre posibilitatea ca PSD să intre la guvernare şi el să devină noul ministru al Sănătăţii.

“Este o decizie a PSD, nu cred că are rost să facem speculații pe această temă”

Faţă în faţă cu Mihai Gâdea, la “Sinteza zilei”, Alexandru Rafila a explicat că astfel de teorii legate de el sau de medicul Adrian Streinu-Cercel, senator tot din partea PSD, sunt doar speculaţii pentru moment şi nu consideră că are rost să se lanseze în astfel de analize.

“E o speculație legată de numele meu și sunt convins că și de numele domnului Streinu-Cercel. (…)

Dacă există o formulă politică prin care PSD să fie adus la guvernare, rămâne de văzut care e această formulă. În mod evident, PSD își va nominaliza reprezentanții la ministere – aceasta este o decizie a PSD, nu cred că are rost să facem speculații pe această temă”, a declarat Alexandru Rafila, prezent în platourile Antena 3.

“PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu”

Cât despre posibilitatea ca PSD să primească numai Ministerul Sănătăţii, Rafila spune că nu este o soluţie fezabilă. Un minister izolat ar fi în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile.

“PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Un minister al Sănătății izolat, al PSD, este in imposibilitate de a-și exercita atribuțiile”, a mai precizat deputatul PSD.

“Ministerul Sănătății ar fi boicotat în activitate prin acțiunea domnului Vîlceanu”

Alexandru Rafila îl dă drept exemplu pe Dan Vîlceanu, ministrul PNL de la Finanţe, despre care spune că ar boicota constant Ministerul Sănătăţii, dacă acesta ar ajunge pe mâna PSD, pentru că liberalii vor să controleze finanţele ţării.

“Gândiți-vă că domnul Vîlceanu e la ministerul de Finanțe și asta spune tot!

Spune clar că Ministerul Sănătății ar fi boicotat în activitate prin acțiunea domnului Vîlceanu, pentru că dânsul face parte din echipa câștigătoare, ori ei au câteva obiective extrem de clare pentru toată lumea în momentul de față care țin mai mult de controlul finanțelor țării. Cum să rezolvi o criză fără să ai resursele necesare?

Nu cred că este cineva care să își dorească să gestioneze un domeniu în care nu are pârghiile necesare pentru controlul pandemiei”, a adăugat, luni seara, profesorul Rafila.

Surse politice spun că PSD şi PNL s-au întâlnit în secret, pentru a negocia sprijinul acordat Guvernului Ciucă. Social-democraţii ar fi cerut două ministere de forţă în Executiv, cel al Sănătăţii şi al Finanţelor, precum şi funcţia de vicepremier, totul pentru a sprijini Cabinetul propus de Nicolae Ciucă în Parlament, potrivit Realitatea PLUS. Evident, situaţia nu ar fi fost pe placul liberalilor, astfel că nu s-a ajuns încă la un consens între cele două tabere.