Ninel Peia, preşedintele Partidului Neamul Românesc, a reacționat după ce Diana Şoşoacă a fost dată afară din grupul senatorial Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

Acesta transmite că aşteaptă prelungirea protocolului cu AUR, după ce partidul lui George Simion a refuzat acest lucru.

Președintele PNR, reacție după ce Şoşoacă a fost dată afară din AUR

„Doamna Şoşoacă este parlamentar al Partidului Neamul Românesc, ales pe listele AUR, în baza protocolului făcut între Partidul Neamul Românesc şi AUR în data de 20 octombrie 2020. Acel protocol a fost valabil până pe data de 7 ianuarie.

Urma ca în acel timp să facem un protocol de colaborare parlamentară, care încă nu s-a făcut, refuzând cei de la AUR, din diferite considerente. Încă mai aşteptăm să revină la gânduri mai bune”, a transmis Ninel Peia pentru stiripesurse.ro

Sunteți de acord cu excluderea Dianei Șoșoacă din AUR?

Cutremur în AUR

Diana Şoşoacă a fost exclusă din grupul parlamentar AUR.

Conduita acesteia în spaţiul public i-a făcut pe cei din conducerea formaţiunii să ia această decizie radicală. Chiar unul dintre parlamentarii AUR a dezvăluit totul.

Dan Tănasă, parlamentar AUR a spus ce a determinat conducerea formaţiunii să ia această decizie radicală. “Da! Din păcate vă confirm această decizie. Doamna Şoşoacă nu a înţeles care sunt regulile jocului.

Sunt decizii ale conducerii partidului. Decizii luate în frunte cu conducerea partidului, cu Claudiu Târziu şi George Simion.

Doamna Şoşoacă vrea să joace singură, pe terenul dânsei. Nu are ce să caute la o paranghelie cu lăutari şi să transmită live pe facebook. E incompatibil cu ceea ce trebuie sa arate un senator AUR. E incompatibil cu ceea ce vrem să transmitem noi ca oameni noi în politica din România”, a explicat Dan Tănasă, în direct la Antena 3.

Mai mult, Tănasă a explicat în amănunt cum s-a ajuns la o asemenea decizie radicală. “Nu mă bucură decizia asta, dar sunt reguli care trebuie respectate de demnitari. Vrem o altfel de politică în România. Cand faci live pe facebook cu lăutari nu e normal. Trebuie să avem o anumită conduită. Să o respectăm”, a mai spus Tănasă.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea