Avocații familiilor Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu au depus la Parchetul General o cerere de recuzare a procurorilor DIICOT care se ocupa de dosarul de la Caracal. Daca cererea acestora va fi soluţionată pozitiv, dosarul ar putea ajunge pe masa altor procurori.

„Este vorba despre părtinire de favorizare a inculpatului, nu se doreşte să progreseze acest dosar pe identificări, pe reaudieri, deşi în cauză sunt suspiciuni rezonabile care rezultă faţă de familie, probe directe, temeiurile sunt înfăptuite. Să admită acesta cerere de recuzare şi atunci dosarul va ajunge la alţi procurori sau va respinge , dacă va fi repartizat altor procurori probabil se va relua acest caz, se va studia, se vor dispune în continuare cercetările”, spune avocatul familiei Măceşanu, Aurel Moldovan, potrivit România TV.

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, a declarat şi el că „am vrut să ştie că suntem la unison şi că am făcut şi noi această operaţiune mai mult decât temeinică din punctul nostru de vedere şi al întregii naţiuni chiar şi autorităţile de stat de la cel mai înalt nivel, începând cu procurorul general, miniştrii, nu stim ce să mai vină, americanii, ruşii, să vada că recuzarea e necesară şi schimbarea procurorului de caz de la acest moment”.