Rareș Bogdan a recunoscut că nu se va implica în campania electorală a liberalilor din Mangalia și toate acestea din cauza „unuia dintre cei mai buni prieteni” ai lui, Mohammad Murad. Liberalul a mărturisit cu regret că nu se va putea implica.

„E prietenul meu. Este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, dar în campania electorală, din păcate, fiind în poziționări diferite, eu fiind un lider al PNL, partid de guvernământ, cea mai mare forță politică din România. Mohammad fiind candidat independent la primăria Mangalia, din păcate, și o spun cu foarte mare regret, pentru că în orice altă situație aș fi fost lipit de el, de data asta nu voi putea să vizitez nici Mangalia. Deci pentru o lună de zile nu voi merge la Mangalia și nu o să pot să-l susțin”, a declarat Rareș Bogdan.

Între timp, Cozmin Gușă a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru europarlamentarul liberal și l-a felicitat pentru alegerea făcută. „A înțeles că a fi om politic, înseamnă în primul rând sa fii om, deci să ții mai mult la prietenie decât la sarcinile de partid”, a scris Gușă în postarea sa.

„BRAVO, RAREȘ BOGDAN!

Rareș Bogdan recunoaște prietenia cu M.Murad și nu se va implica în campania liberalilor din Mangalia!”

Acum vreo 10 ani le povesteam lui Rareș și lui Tavi Hoandră cât de mult regret că, în 2004, l-am ajutat pe Emil Boc să-l învingă pe prietenul meu Ioan Rus, în competiția ptr Primăria Cluj.

Povestea a fost cam așa: Boc era adjunctul lui Băse la PD, iar eu eram șeful de campanie națională al partidului; inițial , n-am vrut să mă implic prea mult la Cluj, decât cu sfaturi , tocmai pentru că era contracandidat Ioan Rus, și mai mult, îl avea șef de campanie pe Vasile Dâncu, cel mai vechi prieten al meu din spațiul public …; ei bine, n-a ținut schema, micuțului Boc i s-a făcut o frică “cvasiparalizantă” de Ioan Rus și puternica mașinărie PSD din 2004, Clujul era extrem de important de câștigat în logica electorală a vremii (după cum s-a văzut la prezidențiale, unde Băse n-ar fi învins fără Cluj!), așa că am fost obligat să desantez la Cluj, la luptă directă cu prietenii mei; cred c-am stat acolo vreo 4-5 zile cu o parte din echipa mea (printre care Roberta Anastase și Lavinia Sandru!), și-așa am reușit să-l facem primar pe Emil Boc primar.

Concluzia: pentru Băse și Boc a fost foarte bine, unul a ajuns președinte, altul prim-ministru, pentru România a fost rău; dar ce m-a deranjat personal este că pentru Ioan Rus n-a fost bine deloc, ratând (mai ales din cauza mea!) șansa să-și probeze calitățile manageriale, iar mai apoi să progreseze politic, probabil in postura de președinte al PSD.

Morala: mă bucur că Rareș , inspirat mai mult ca sigur și de povestea și de regretele mele, a înțeles că a fi OM POLITIC, înseamnă în primul rând sa fii OM, deci să ții mai mult la prietenie decât la sarcinile de partid, iar felul în care procedează în cazul prietenului nostru comun “MOHA” Murad, îl onorează și-l proiectează într-o zonă de normalitate, prea rară în politica românească!”, scrie Cozmin Gușă pe pagina sa de Facebook.