Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a venit cu noutăţi despre majorarea pensiilor, aşteptată de milioane de bătrâni din România.

Majorarea cu 8% a punctului de pensie a fost asumată de către Partidul Naţional Liberal în programul de guvernare cu care s-a prezentat în faţa alegătorilor înaintea alegerilor parlamentare de pe 6 decembrie. Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, posibil viitor premier al României, a declarat şi el că această creştere va intra în vigoare din luna ianuarie.

Ministrul Violeta Alexandru este însă mai puţin fermă şi spune că totul depinde de situaţia încasărilor la buget, dar şi de discuţiile ce vor avea loc în noua coaliţie de guvernare. Totuşi, o decizie fermă va fi luată de echipa guvernamentală până la sfârşitul acestui an, în doar câteva zile, afirmă ministrul Muncii.

„Programul PNL este foarte clar, sunt prevazute creşteri de aşa manieră încât să acopere rata inflaţiei, respectiv minim 50% din câştigul salarial mediu brut pe economie. Vor fi aceste creşteri făcute, pentru că ne-am angajat prin programul de guvernare şi prin toate declaraţiile publice.

Decizii efective pe acest subiect, când anume va fi aceasta creştere, vor fi luate de echipa guvernamentală spre finalul anului, în câteva zile, după ce se va face o evaluare a ceea ce înseamnă resurse bugetare, pentru că tot ce se discutăm de fapt se bazează pe situaţia încasărilor la buget.

Vă pot spune ce dorim noi, liberalii şi anume creşterea pensiilor etapizat (…) Şi depinde de discuţiile avute în coaliţia de guvernare”, a declarat, sâmbătă, ministrul Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru va lăsa ministerul pe mâna unui „om corect, care va respecta pensionarii”

Violeta Alexandru a declarat vineri, 18 decembrie, că nu este o persoană care se agață de funcții, iar Ministerul va fi condus în viitor de un om corect ce va avea grijă de banii publici.

„Nu sunt un om care e agață de funcții. Va fi condus de un om care va avea grijă de banii publici, un om corect, care va respecta pensionarii. Un liberal care va găsi soluțiile pentru creșterea pensiilor în următorii ani. Ministrul și echipa trebuie să fie corect față de ceea ce înseamnă plăți.

Bugetul este deja pregătit de Florin Cîțu, dar este atributul noului Guvern. Noi am făcut o schiță de buget în care am prevăzut o creștere a pensiilor”, a declarat Violeta Alexandru la România TV.