Miercuri, premierul Ludovic Orban a declarat că social-democrații au băgat România în faliment prin modificarea în Parlament a legii bugetului. Falimentarea s-a făcut prin cheltuieli suplimentare.

“Astăzi, PSD, în două ore, a băgat România în faliment. În comisiile de buget, finanțe, o majoritate PSD, de 20 de oameni care sunt aflați în delir, au generat cheltuieli de 6,3% din PIB prin amendamentele depuse la rectificarea bugetului și, în același timp, la propunerea marelui finanțist Orlando, a votat un alt amendament prin care România nu se mai poate împrumuta, pentru că au redus de la 47% la 40% din PIB nivelul maxim al datoriei publice.

Ăștia sunt demenți! Dacă nu se trezește Parlamentul și nu blochează acest raport de-a dreptul imbecil, care este împotriva României, România riscă să fie retrogradată de toate agențiile de rating, să nu mai aibă capacitate să facă față plăților.”, a spus miercuri premierul Ludovic Orban.

Se va apela la CCR

Premierul a mai spus ieri că PNL va solicita retrimiterea la comisie pentru refacerea raportului. În cazul în care raportul va fi adoptat, PNL nu exclude atacarea acestuia la Curtea Constituțională a României (CCR) pentru a modifica prevederile.

Acesta a ținut să le mulțumească partenerilor din USR PLUS, PMP și UDMR.

”Ne vom lupta să nu fie adoptat raportul în plen. Le mulțumesc partenerilor din USR PLUS, PMP, UDMR, grupul minorităților, care nu au participat la acest masacru al finanțelor publice românești care s-a petrecut azi în Comisia de Buget.

Vom solicita retrimiterea la comisie, pentru refacerea raportului. În cazul în care va fi adoptat, îl vom ataca la CCR, și vom modifica aceste prevederi.

România n-are nevoie de dușmani externi, pentru că are cel mai periculos dușman, care este PSD.

Vom folosi toate instrumentele constituționale și legale pe care le avem la dispoziție, inclusiv o nouă rectificare, ca să fiu foarte limpede”, a afirmat Orban.