Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a oferit noi detalii, miercuri, despre unul dintre subiectele fierbinţi ale momentului, care interesează pe milioane de români: creşterea pensiilor, programată pentru această toamnă.

Ministrul liberal spune că şi în cazul în care România ar fi înregistrat creştere economică, tot nu ar fi existat o finanţare pentru majorarea pensiilor. În aceste condiţii, rămâne de văzut cum va reuşi Guvernul să crească pensiile chiar şi cu acel procent de 10%.

„Creșterea pensiilor nu avea nici o sursă de finanțare. Chiar și dacă am fi avut o creștere economică, tot ar fi fost o bombă pentru buget. Noi nu facem lucruri populiste. Nu putem să discutăm despre pensii fără să vorbim despre investiții. Acel 10% înseamnă un punct procentual la buget, care este enorm”, a declarat Florin Cîţu pentru B1TV.

Ce spune Florin Cîţu despre sectorul HoReCa

Ministrul Finanţelor a lansat şi un avertisment pentru sectorul HoReCa din România. Acesta poartă toată responsabilitatea pentru modul în care vor fi adoptate măsurile de relaxare, sugerează Cîţu. El speră ca restaurantele să respecte toate regulile impuse de autorităţi, pentru că „dacă lucrurile se înrăutățesc, ei vor suferi”.

„În ceea ce priveşte sectorul HoReCa, trebuie să fie foarte clar. Responsabilitatea este a sectorului. Dacă lucrurile se înrăutățesc, ei vor suferi pentru că oamenii nu se mai duc acolo. Mă aștept la restaurante să respecte toate regulile”, a precizat ministrul Finanţelor.

Planul de relansare a economiei, unica soluţie prin care putem garanta bunăstare

Cu o zi înainte, Florin Cîţu se lăuda pe pagina sa de Facebook că INS a confirmat contribuţia masivă a investiţiilor la creşterea economică din trimestrul I al anului în curs, iar planul PNL de relansare a economiei, care este concentrat pe investiţii, este singura soluţie prin care se poate garanta bunăstarea românilor.

„INS CONFIRMĂ contribuția MASIVĂ a investițiilor la creșterea economică din trimestrul I 2020. INS a revizuit în sus contribuția investiilor la creșterea economică din trimestrul I 2020 de la 0.9% la 2%.

Creșterea economică în primul trimestru 2020 a fost de 2.7% (investițiile au contribuit 74% – contribuție record). Planul de relansare a economiei este concentrat pe investiții. Este unica soluție, soluție liberala, prin care putem garanta bunăstare pentru toți romanii în viitor”, a scris Florin Cîţu.